Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχές του 2022 προκηρύσσεται το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα
Αρχές του 2022 προκηρύσσεται το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Αρχές του 2022 προκηρύσσεται το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αργότερο αρχές του 2022, αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές για το Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα, στη Λάρνακα, το οποίο προγραμματίζεται στο χώρο της πρώην κατοικίας του Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή, στην ένωση των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου (απέναντι από την παλιά παγομηχανή).

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Α. Βύρας, αυτό το διάστημα το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης των αναγκαίων αδειών, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια από την αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου, η οποία κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο κ.Βύρας είπε ότι η πρόταση της κ. Ολυμπίου είναι εντυπωσιακή και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει λίμνη, αναψυκτήριο, πεζόδρομους, δενδροστοιχίες, παιδότοπο, χώρο άθλησης για παιδιά κ.α.

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, στο νέο πάρκο θα δημιουργηθούν δύο κύριες πύλες εισόδου, η μία από την οδό Λεωνίδα Κιούππη, απέναντι από τον δημοτικό κήπο, και η δεύτερη από τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Προβλέπεται, επίσης, να δημιουργηθούν δευτερεύουσες πύλες εισόδου για πεζούς πίσω από τις δύο διατηρητέες οικοδομές, στις οποίες στεγάζονταν παλιά ο Έπαρχος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας. Θα δημιουργηθεί, ακόμα, ξέφωτο που θα λειτουργεί ως χώρος εκδηλώσεων.

Τα υφιστάμενα δέντρα στο χώρο θα παραμείνουν και θα προστεθούν ενδημικά και ιθαγενή είδη. Στον χώρο κεντρικού πρασίνου θα φυτευτούν πεύκα, κυπαρίσσια, χαρουπιές, ελιές, και τρέμιθοι, ενώ στο χώρο της λίμνης και του παιδότοπου θα φυτευτούν οπωροφόρα δέντρα, όπως λεμονιές και κιτρομιλιές. Στη γέφυρα θα τοποθετηθούν αρωματικοί θάμνοι.

Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η ανάπλαση να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Το έργο εντάσσεται στον νέο κύκλο ωρίμανσης προτάσεων για άντληση κονδυλίων από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend