Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανδρέας Βύρας: «Το όραμά μου μέχρι τον Μάιο του 2024»
Ανδρέας Βύρας: «Το όραμά μου μέχρι τον Μάιο του 2024»

Ανδρέας Βύρας: «Το όραμά μου μέχρι τον Μάιο του 2024»

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Να καθαρίσει εντελώς το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας από όλες τις μεταλλικές εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου και να μην θυμίζει σε τίποτε την εικόνα που είχε η περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια, είναι το όραμα του Ανδρέα Βύρα μέχρι τον Μάιο του 2024 και τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα μας για τον μεγάλο του στόχο έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αναβολή των δημοτικών εκλογών και την παράταση της θητείας των δημάρχων για ακόμα περίπου δυόμισι χρόνια, ο Α. Βύρας είπε ότι ο μεγαλύτερος προσωπικός του στόχος δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον μεγαλύτερο στόχο ολόκληρης της πόλης εδώ και πολλά χρόνια, που είναι ο καθαρισμός του ανατολικού παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις υγραερίου και υγρών καυσίμων.

«Στόχος μας μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι να καθαρίσει ολοκληρωτικά η παραλία από τις μεταλλικές κατασκευές, να καθαρίσει το υπέδαφος και να έχουν ωριμάσει τα έργα που προβλέπονται στο Σχέδιο Περιοχής.

Επιδίωξή μας είναι στα επόμενα δύο χρόνια η παραλία από τον κυκλικό κόμβο του λιμανιού μέχρι την Ορόκλινη να μην θυμίζει σε τίποτε την περιοχή όπως ήταν από την δεκαετία του 1960», σημείωσε.

Νέες καθυστερήσεις

—————————–      

Ο Δήμαρχος Λάρνακας αποκάλυψε ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις ως προς την παραλαβή υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου στην περιοχή του Βασιλικού.

Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε, οι διαδικασίες τερματισμού λειτουργίας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων γκαζιού στα παράλια της Λάρνακας πάνε ακόμα πιο πίσω.

Ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προνοούσε τερματισμό των εργασιών μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, πλέον οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για τερματισμό της λειτουργίας τους κι έναρξη των διαδικασιών μεταφοράς τους στο Βασιλικό περί τα τέλη του 2021 ή αρχές του 2022…

Όσον αφορά την αποξήλωση των πετρελαιοδεξαμενών της εταιρείας Exxon Mobil (είναι οι μόνες δεξαμενές υγρών καυσίμων που απέμειναν στην περιοχή) από την εταιρεία Πετρολίνα, οι διαβεβαιώσεις που έχει ο Δήμος Λάρνακας είναι ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες κατεδάφισης.

Η μαρίνα

————–   

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βύρας έκανε αναφορά και στο εξ’ ίσου σημαντικό project για τη Λάρνακα, που είναι η ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας. Εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές να έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες αναβάθμισης της μαρίνας και να έχει ολοκληρωθεί ο εξωραϊσμός της ξύλινης αποβάθρας.

Send this to a friend