Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συνάντηση των έξι Δημάρχων της επαρχίας Λάρνακας πραγματοποιήθηκε χθες για συζήτηση του θέματος «Ενθάρρυνση των μη εμβολιασμένων δημοτών για να εμβολιαστούν».

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων και από τους έξι Δήμους της Επαρχίας, με στόχο την ενίσχυση και αύξηση την εμβολιασμών.

Είναι γεγονός ότι στην Επαρχία μας παρατηρείται, δυστυχώς, χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, μέχρι και 10% από άλλες Επαρχίες. Οι πρόσφατοι θάνατοι, ιδιαίτερα νεαρών ατόμων από τη Λάρνακα, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και έτσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε από κοινού σειρά εκδηλώσεων σε μια προσπάθεια να καμφθούν όσοι εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες ή φοβίες.

 

Να καθαρίσει εντελώς το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας από όλες τις μεταλλικές εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου και να μην θυμίζει σε τίποτε την εικόνα που είχε η περιοχή τα τελευταία 50 χρόνια, είναι το όραμα του Ανδρέα Βύρα μέχρι τον Μάιο του 2024 και τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μιλώντας στο LarnakaOnline για τον μεγάλο του στόχο έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αναβολή των δημοτικών εκλογών και την παράταση της θητείας των δημάρχων για ακόμα περίπου δυόμισι χρόνια, ο Α. Βύρας είπε ότι ο μεγαλύτερος προσωπικός του στόχος δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον μεγαλύτερο στόχο ολόκληρης της πόλης εδώ και πολλά χρόνια, που είναι ο καθαρισμός του ανατολικού παραλιακού μετώπου από τις εγκαταστάσεις υγραερίου και υγρών καυσίμων.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας μας αποκάλυψε ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις ως προς την παραλαβή υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου στην περιοχή του Βασιλικού. Ως εκ τούτου, όπως ανέφερε, οι διαδικασίες τερματισμού λειτουργίας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων πάνε ακόμα πιο πίσω. Ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα προνοούσε τερματισμό των εργασιών μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, πλέον οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για τερματισμό της λειτουργίας τους κι έναρξη των διαδικασιών μεταφοράς τους στο Βασιλικό περί τα τέλη του 2021 ή αρχές του 2022…

 

Send this to a friend