Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Σφυρίζουν αδιάφορα για τη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή»
«Σφυρίζουν αδιάφορα για τη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή»

«Σφυρίζουν αδιάφορα για τη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για πολλοστή φορά, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας επαναφέρει το αίτημα σύσσωμης της πόλης για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής και μετατροπής του σε νέο γυμνάσιο προς ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών. «Το πρόβλημα με τον αναξιοποίητο χώρο του ιστορικού σχολείου παραμένει άλυτο, με τον αρμόδιο υπουργό να σφυρίζει αδιάφορα», αναφέρει χαρακτηριστικά  ανακοίνωση του ΑΚΕΛ Λ/κας.

Όπως σημειώνεται, από την περίοδο 2014-15 που κατεδαφίστηκε το παλιό σχολικό κτήριο, έγιναν πάμπολλα διαβήματα προς αυτή την κατεύθυνση (δηλαδή, τη δημιουργία ενός νέου γυμνασίου), με τις επίσημες τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας, όμως, να είναι αόριστες και χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα και τον οδικό χάρτη υλοποίησης των δεσμεύσεων που αρχικά δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο.

«Δεσμεύσεις δόθηκαν αφειδώλευτα από τους εκάστοτε υπουργούς. Δυστυχώς, όμως, ακόμα μια πολύ σοβαρή περίπτωση που αφορά το  μέλλον των παιδιών μας, αφού πρόκειται για την ανέγερση ενός νέου γυμνασίου και την υγεία των πολιτών, καθότιο συγκεκριμένος χώρος μετατράπηκε σε εστία ρύπανσης, έμεινε στα λόγια και δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα που της αναλογεί από την κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση. Το ΑΚΕΛ Λ/κας αναμένει πως στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό θα συμπεριληφθεί κονδύλι για το νέο σχολικό κτήριο.

 

 

Send this to a friend