Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Και με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Και με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Και με βιντεοκλήσεις η εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημόσιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα, που θα απαμβλύνει την ταλαιπωρία πολιτών και θα βάλει τέλος στις αναπάντητες κλήσεις στο Δημόσιο.

Το σχεδιασμό του συστήματος αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα απαντούνται τα αιτήματα πολιτών, εξήγησε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Υφυπουργός Καινοτομίας και Έρευνας, Κυριάκος Κόκκινος.

“Σε αυτό το στάδιο ετοιμάσαμε τα έγγραφα διαγωνισμού γιατί το πρώτο στάδιο απάντησης κλήσης θα είναι μέσα από Κέντρο Εξυπηρέτησης, είτε με e-mail, είτε με τηλεφώνημα. Θα μετριέται το επίπεδο ανταπόκρισης και ποιότητας της κλήσης. Αν κάποιο από τα αιτήματα είναι μια ερώτηση σύνθετη πχ. πήρε κάποιος συνταξιούχος πήρε την επιταγή του και διαφωνεί με το ποσό και ποιος πρέπει να εξηγήσει. Εδώ δεν μπορεί να απαντηθεί από το τηλέφωνο, θα πρέπει να ανατεθεί σε κάποιο λειτουργό, παραμένει η ευθύνη στο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης και του δίνει έναν κωδικό αριθμό και αναλαμβάνει να φέρει προς τον πολίτη την απάντηση. Εμπλέκεται άμεσα λειτουργός εξυπηρέτησης και ανάλογα με την πολυπλοκότητα του συστήματος πρέπει μεταξύ 24-48 ωρών να επανέλθει προς τον πολίτη με μια απάντηση”.

Πρόσθεσε πως αν δεν υπάρχει απάντηση θα πρέπει ο πολίτης να ενημερωθεί ότι το αίτημά του βρίσκεται υπό εξέταση.

“Αυτό είναι κάτι που έχει σχεδιαστεί, προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για να λειτουργήσει, θα περάσουν τέσσερις με πέντε μήνες”.

Μεταξύ των τριών καναλιών επικοινωνίας για εξυπηρέτηση των πολιτών θα είναι και οι βιντεοκλήσεις.

“Σε πρώτο στάδιο δεν θα περιλαμβάνεται η βιντεοκλήση εκτός και αν είναι εξεζητημένα θέματα που θα εξετάζεται από το λειτουργό και να δώσει ραντεβού. Σε πρώτο στάδιο, σχεδιάζουμε τη τηλεξυπηρέτηση με βιντεοκλήση των αποδήμων ή επισκεπτών που θέλουν να κλείσουν ραντεβού με λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών ή τις προξενικές Αρχές ώστε να μην χρειάζεται να πάει από την Καμπέρα στην Αυστραλία και να κάνει τη δουλειά του. Θα γίνεται αυτό που λέμε ψηφιακή διπλωματία”.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Καινοτομίας, το Υπουργείο Εργασίας λαμπάνει περίπου 550.000 αιτήσεις ετησίως που αφορούν μεταξύ άλλων επιδόματα ασθενείας, τοκετού ή ΕΕΕ.

“Ένας λόγος που είναι αυξημένος ο όγκος των τηλεφωνικών κλήσεων είναι γιατί ο χρόνος διεκπαιρέωσης αυτών των αιτημάτων είναι τεράστιος. Οπότε επειδή δεν διεκπαιρεώνεται στο σωστό χρόνο αυξάνει τον αριθμό των κλήσεων. Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε να μηχανογραφήσουμε και να είναι όλες ηλεκτρονικές οι υποβολές όλων των αιτημάτων. Αυτό θα μειώσει και την αναγκαιότητα του πολίτη να καλέσει”.

*Φωτογραφία από ΑΡ

alphanews

Send this to a friend