Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Επενδύσεις εκατομμυρίων στις Πλάτρες – Σαλέ, ξενοδοχεία και ησυχαστήριο (φώτο)
Επενδύσεις εκατομμυρίων στις Πλάτρες – Σαλέ, ξενοδοχεία και ησυχαστήριο (φώτο)

Επενδύσεις εκατομμυρίων στις Πλάτρες – Σαλέ, ξενοδοχεία και ησυχαστήριο (φώτο)

Επενδύσεις εκατομμυρίων ετοιμάζονται στις Πλάτρες, με νέες ξενοδοχειακές μονάδες, αναβαθμίσεις υφιστάμενων αλλά και εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων.

Οι νέες επενδύσεις έχουν ως στόχο τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής των Πλατρών, αλλά και την προώθηση των ορεινών περιοχών. Τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν έως το 2025 σκοπό έχουν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στην κοινότητα των Πλατρών, με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικές θετικές επιπτώσεις τόσο στον οικονομικό, όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Ξενοδοχεία που βρίσκονται σχεδόν μια δεκαετία κλειστά και ανεκμετάλλευτοι χώροι θα ενταχθούν στον αγώνα για μια νέα εποχή στις Πλάτρες.

Μιλώντας στο SigmaLive ο κοινοτάρχης των Πλατρών, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι οι Πλάτρες μετά από 100 χρόνια στασιμότητας είναι έτοιμες να αναπτυχθούν.

Αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία 100 χρόνια οι Πλάτρες δεν είχαν καμία εξέλιξη, με την ανάπτυξη της περιοχής να είναι ανύπαρκτη.

Εξήγησε ότι πριν 100 χρόνια δύο οικογένειες ήταν αυτές που ανέπτυξαν το χωριό, ενώ 100 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αυτή τη φορά με δυο εταιρείες, την Property Gallery από τη μία και την DTA από την άλλη.

«Τότε ήταν οι δύο οικογένειες Στυλιανίδης και Κυπριώτης οι οποίες έφεραν μεγάλη αλλαγή στις Πλάτρες και δημιουργήσαν ένα επίπεδο στην τουριστική οικοδομή που ήταν μοναδικό.

Τώρα μεταξύ των δύο εταιρειών υπάρχει μια ευγενής κόντρα, προσπαθώντας να κάνει ο ένας κάτι καλύτερο από τον άλλο» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Property Gallery και DTA Group

Οι δύο αυτές εταιρείες με τις οικιστικές αγορές που πραγματοποίησαν αλλά και με την ανάπτυξη νέων έργων αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την εξέλιξη της κοινότητας.

Η Properties Gallery έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά του ξενοδοχείου Petit Palais το οποίο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί κανονικά.

Εκτός από την αγορά του υφιστάμενου ξενοδοχείου η Property Gallery προγραμματίζει την κατασκευή ενός συγκροτήματος το οποίο θα αποτελείται από 19 πολυτελείς κατοικίες, με την επωνυμία Le Platres Chalet.

Το Le Platres Chalet θα αποτελείται από ξύλινα σπιτάκια με τεράστιες βεράντες και με ατελείωτη θέα στις κορυφές των βουνών.

Από τη δική της πλευρά η εταιρεία DTA Group με το Guru Project ετοιμάζει επενδύσεις σχεδόν 30 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού, η DTA θα δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά θέρετρα στην Κύπρο.

Η κατασκευή θα αποτελείται από βίλες, σαλέ και διαμερίσματα προς πώληση, κατάλληλα για οικιστικούς και επενδυτικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα εντός του Resort θα βρίσκονται τα εξής:

• Ιδιωτικές βίλες, σαλέ και διαμερίσματα

• 24ωρη υπηρεσία θυρωρού

• Αίθουσα συνεδριάσεων

• Κατάστημα Bottega

• Café & Restaurant

Επιπλέον ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι έχουν πουληθεί ξανά όλα τα ξενοδοχεία στις Πλάτρες. «Κύπριος επενδυτής έχει αγοράσει το Minerva και θα προχωρήσει σε επιδιορθώσεις. Παράλληλα ακόμη μια νέα εταιρεία έχει ενταχθεί στη αναβάθμιση της κοινότητας με την μακροχρόνια ενοικίαση του ξενοδοχείου Forest Park».

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι και άλλα μαγαζιά που ήταν διαχρονικά κλειστά τώρα θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

«Το παραδοσιακό καφενείο του χωριού που είχε καεί, ενοικιάστηκε από το κοινοτικό συμβούλιο και πλέον θα γίνει ανοικτό μουσείο Πλατρών, που θα περιλαμβάνει επίσης  καφενείο και εκθεσιακό χώρο».

Μετέπειτα ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του κοινοτικού συμβουλίου θα δημιουργηθεί ανοιχτό γυμναστήριο, πλατεία και μεγάλος χώρος στάθμευσης.

Ο χώρος στάθμευσης θα είναι μέσα στο βουνό και δεν θα ενοχλεί περιβαλλοντικά όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος. Θα έχει χωρητικότητα 232 οχημάτων και 8 λεωφορείων.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από Ρώσους επενδυτές οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αγοράσει τα ξενοδοχεία Splendid και Penteli.

Ακόμη μια επένδυση στα σκαριά – Tree Hotel

Ακόμη μια επένδυση βρίσκεται στα σκαριά για την κοινότητα των Πλατρών, η οποία ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται αίτηση για ανέγερση ειδικού ξενοδοχείου – ησυχαστηρίου με την ονομασία Tree Hotel στις Πάνω Πλάτρες της επαρχίας Λεμεσού.

Το νέο αυτό Project θα περιλαμβάνει την δημιουργία ξύλινων σπιτιών (bungalows) σε ένα ωραίο χώρο στο δάσος και εκτιμάται ότι θα στοιχίσει περίπου 4 εκατομμύρια.

Τι θα περιλαμβάνει (Στοιχεία από το Τμήμα)

• 58 καμπίνες

• Χώρο ευεξίας (spa) με γυμναστήριο, αποδυτήρια, εσωτερική πισίνα και δωμάτια πολλαπλών χρήσεων

• Εστιατόριο με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και μπαρ

• Υποδοχή

• Χώρο χαλάρωσης (lounge)

• 48 χώρους στάθμευσης

• Υπόγειος βιολογικός σταθμός

Κλείνοντας  ο κ. Παπαδοπούλος είπε τα εξής: «Μέχρι το 2025 υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί το 75-80% και θα δημιουργηθεί επιτέλους η νέα εικόνα των Πλατρών».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend