Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πώς θα επηρεαστεί το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας από το Metropolis Mall
Πώς θα επηρεαστεί το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας από το Metropolis Mall

Πώς θα επηρεαστεί το εμπορικό κέντρο της Λάρνακας από το Metropolis Mall

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με λουκέτο κινδυνεύουν κι άλλα εμπορικά καταστήματα στη Λάρνακα κι ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, παρά την αυξημένη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε το φετινό καλοκαίρι, από ξένους και ντόπιους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα υψηλά λειτουργικά έξοδα και κυρίως τα ενοίκια, ειδικά στις τουριστικές περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου, «γονατίζουν» τους καταστηματάρχες, οι οποίοι κάνουν αγώνα επιβίωσης προκειμένου να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Ο γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου Νίκος Σταμάτης δήλωσε στo LarnakaOnline, ότι όντως η κίνηση φέτος ήταν αυξημένη σε σύγκριση με πέρσι και σ’ αυτό βοήθησε πάρα πολύ και ο ντόπιος τουρισμός, αφού πολλοί ήταν οι Κύπριοι που προτίμησαν να κάνουν διακοπές στην Κύπρο παρά να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Αυτή η αυξημένη κίνηση, ωστόσο, δεν θεωρείται αρκετή για να πάρουν γερές «ανάσες» οι καταστηματάρχες μετά την πρωτόγνωρη κρίση που βίωσαν εξαιτίας του κορωνοιού. «Αντιλαμβάνεται κανείς πως εάν τα ενοίκια είναι μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα και τα λειτουργικά έξοδα υψηλά, είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν καταστηματάρχη να ανταπεξέλθει. Ειδικά, στις τουριστικές περιοχές της ελ. Αμμοχώστου, τα ενοίκια είναι αρκετά ψηλά. Ως εκ τούτου, τα καταστήματα χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη κίνηση για να τα φέρουν εις πέρας», σημείωσε ο κ.Σταμάτης.

Ο Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου πρόσθεσε ότι αρκετά εμπορικά καταστήματα εξακολουθούν να κινδυνεύουν με λουκέτο, παρά την αυξημένη τουριστική και αγοραστική κίνηση που παρατηρήθηκε το φετινό καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρσι.

Υπενθύμισε, δε, ότι κάποια καταστήματα, και στις δύο επαρχίες, έκλεισαν φέτος προτού καν ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος. «Ορισμένοι καταστηματάρχες παρέδωσαν τα κλειδιά στους ιδιοκτήτες των υποστατικών, διότι δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν τα λειτουργικά έξοδα και κυρίως τα ενοίκια. Υποχρεώθηκαν να κλείσουν, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές τους», συμπλήρωσε.

Το Metropolis Mall

—————————-    

Η επικείμενη λειτουργία του Metropolis Mall θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Λάρνακας κι ελεύθερης Αμμοχώστου, ειδικά τον πρώτο καιρό. «Θα είναι μεγάλο το πλήγμα κυρίως για τα μικρά καταστήματα.

Το Mall της Λάρνακας θα επηρεάσει και το Παραλίμνι.

Η ΠΟΒΕΚ είχε κάνει αγώνα προκειμένου ν’ αποφύγει τη λειτουργία του Mall. Δεν μας έφτανε η κρίση του κορωνιού, ειδικά τον πρώτο καιρό η λειτουργία του Metropolis θα είναι… μόδα για πολλούς και είναι φυσιολογικό να προτιμηθεί από την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού», ανέφερε ο Νίκος Σταμάτης.

Μείωση στο 20%

———————–   

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την επικείμενη έναρξη λειτουργίας του Metropolis Mall, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του εμπορικού κέντρου Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας είπε ότι η μεταστέγαση μεγάλων επιχειρήσεων – καταστημάτων από το κέντρο στο Mall αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για το εμπορικό κέντρο της πόλης.

«Υπήρχε κόσμος που ερχόταν στο εμπορικό κέντρο γι’ αυτά τα μεγάλα ονόματα. Σίγουρα η λειτουργία του Mall θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Περιμένουμε μια μείωση γύρω στο 20% στην αγοραστική κίνηση», σημείωσε ο κ.Αμπίζας, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η λειτουργία, το ερχόμενο φθινόπωρο, της νέας δημοτικής αγοράς, αλλά και οι πεζοδρομοποιήσεις που έχουν γίνει ή που είναι σ’ εξέλιξη, θα προσελκύσουν ξανά κόσμο στο εμπορικό κέντρο.

Send this to a friend