Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Πάμε σε ένα πανέμορφο γραφικό τοπίο στο χωριό που άνοιξε (ξανά)
Πάμε σε ένα πανέμορφο γραφικό τοπίο στο χωριό που άνοιξε (ξανά)

Πάμε σε ένα πανέμορφο γραφικό τοπίο στο χωριό που άνοιξε (ξανά)

Το μαγικό Πελένδρι βρίσκεται κάτω από την οροσειρά του Τροόδους, στο δυτικό άκρο της Πιτσιλιάς. Είναι τοποθετημένο σε μια άγονη βουνοπλαγιά, σε ένα υψόμετρο 880 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, 40 περίπου χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Λεμεσού. Στα νότια συνορεύει με τον Άγιο Μάμα, στα νοτιοδυτικά με την Τριμίκλινη, στα δυτικά με τον Μονιάτη, στα βόρεια με τον Αμίαντο, στα βορειοανατολικά με τις Δύμες και στα ανατολικά με την Ποταμίτισσα, τον Άγιο Ιωάννη και με τον Κάτω Μύλο και στα νοτιοανατολικά με τη Ζωοπηγή.

Μέσα, στο γραφικό αυτό χωριό βρίσκεται το “Πάρκο του Κολοκασιού”, που άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μετά από 5 χρόνια και είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί!

Εκεί, μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία και όχι μόνο στο δροσερό αυτό σημείο, στο ανανεωμένο Bar and Restaurant. Ένας γραφικός χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου και συνάμα την ομορφιά που απλόχερα μας χάρισε η φύση, πάντα φυσικά με όμορφη παρέα.

Σημείο αναφοράς της τοποθεσίας είναι η βρύση με πόσιμο νερό, που έρχεται κατευθείαν από πηγή στο βουνό!

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το υπέροχο αυτό θέρετρο οι μουσικές βραδιές, οι οποίες θα δώσουν τη δική τους νότα, στο θεσπέσιο τοπίο!

Πληροφορίες: 99109267

Φωτογραφίες: Αγνή Τσουλούπα

Send this to a friend