Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κατατέθηκε στο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα η ανώμοτη δήλωση του τέως Κιτίου
Κατατέθηκε στο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα η ανώμοτη δήλωση του τέως Κιτίου

Κατατέθηκε στο Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα η ανώμοτη δήλωση του τέως Κιτίου

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, ο τέως μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος απορρίπτει τους ισχυρισμούς 55χρονης γυναίκας, από τη Λάρνακα, ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο πριν από δέκα χρόνια, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Με μία ανώμοτη δήλωση, η οποία κατατέθηκε σήμερα (2/8) το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ο 83χρονος πρώην ανώτερος ιεράρχης παρουσίασε την απολογία του, έπειτα από την ενδιάμεση απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε πως μετά το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσίασε η κατηγορούσα αρχή, υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του.

Λόγω του γεγονότος ότι ο τέως Κιτίου αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομιλία του εξαιτίας μιας επέμβασης που υποβλήθηκε στις φωνητικές του χορδές και ως εκ τούτου δεν μπορεί ν’ αναγνώσει τη δήλωση, ο ίδιος υπέγραψε την ανώμοτη δήλωση, η οποία ετοιμάστηκε σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Μιχάλη Πική, και ακολούθως κατατέθηκε στο Κακουργιοδικείο.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας της παραπονούμενης.

Όπως πληροφορούμαστε, στην ανώμοτη δήλωσή του ο τέως Κιτίου επανέλαβε την πάγια θέση του ότι είναι αθώος. Υπενθυμίζουμε, ότι στην περίπτωση που η απολογία ενός κατηγορουμένου γίνει με ανώμοτη δήλωση, η κατηγορούσα αρχή δεν έχει το δικαίωμα να τον αντεξετάσει.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης

————————- ————-

Κατά την σημερινή διαδικασία, η υπεράσπιση του πρώην ανώτερου ιεράρχη παρουσίασε στο Κακουργιοδικείο τρεις μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως.

Πρόκειται για υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου (ο ένας ήταν ο οδηγός του τέως μητροπολίτη Κιτίου), οι οποίοι είχαν δώσει καταθέσεις στην Αστυνομία για την υπόθεση του βιασμού.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων υπεράσπισης, το Κακουργιοδικείο θα εκδώσει, σε μεταγενέστερη ημερομηνία, την τελική του απόφαση, κατά πόσο ο τέως μητροπολίτης Κιτίου είναι ένοχος ή αθώος στην κατηγορία του βιασμού που αντιμετωπίζει.

 

Send this to a friend