Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τo 8ο KING OF KITE στους Σοφτάδες της Λάρνακας – Ανακηρύσσεται ο νέος Βασιλιάς του Kitesurfing
Τo 8ο KING OF KITE στους Σοφτάδες της Λάρνακας – Ανακηρύσσεται ο νέος Βασιλιάς του Kitesurfing

Τo 8ο KING OF KITE στους Σοφτάδες της Λάρνακας – Ανακηρύσσεται ο νέος Βασιλιάς του Kitesurfing

Το Kitesurfing είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο υδάτινο σπορ παγκοσμίως και η Κύπροςφιλοξενεί για όγδοη χρονιά μια από τις πιο συναρπαστικές και πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις της ανατολικήςΜεσογείου. Το KingofKite διεξάγεται από τις 5 μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021 στην παραλία Σοφτάδεςστη Λάρνακα, προσελκύοντας πέραν των 120 αθλητών. Οι καλύτεροι Κύπριοι kitesurfers θαέχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από το Ισραήλ, την Ελλάδα καιτη Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και Βρετανούς και Ρώσους μόνιμους κάτοικους Κύπρου.                                         

Αυτή τη χρονιά φιλοξενείται ο επαγγελματίαςkitesurferLoukaPitotαπό τον Μαυρίκιοο οποίος αναμένεται να εντυπωσιάσει με την ενέργεια, τη δύναμη και την επιδεξιότητα του. Είναι βέβαιο ότι θ’ αποτελέσει ένα μεγάλο θέαμα για τους θεατές και μια φανταστική ευκαιρία για τους kitesurfers να δουντην υπεροχή του.

Ο αγώνας φέτος χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: το Freestyle, BigAir, OpenSlalom, FoilSlalomκαι Juniors. Στο slalomπου είναι αγώνας ταχύτητας, αναμένονται περίπου 90 αθλητές, ενώστις υπόλοιπες κατηγορίες,όπου οι αθλητές κρίνονται για τα κόλπα και τα άλματα που θακάνουν στον αέρα, αναμένονται γύρω στους 40.

Το King of Kite αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing (Αετοσανίδας) και τη μοναδικήδιεθνή διοργάνωση Kitesurfing στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία των Σοφτάδων στο Κίτι αποτελεί και τη μόνη παραλία στην Κύπρο που έχει τις σχετικές άδειες για φιλοξενία Kitesurfing,ένα άθλημα που για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ακτές λουόμενων. Τηδιοργάνωση στηρίζει το Υφυπουργείο Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξηςκαι Προβολής Λάρνακας.

ToKahunaSurfhouse κατά το τετραήμερο των αγώνων αναμένεται να προσελκύσει πάνω απόχίλιους θεατές, οι οποίοι θα μπορούν εκτός από το να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα από τους επίδοξους kitesurfers να περάσουν και ένα ξεχωριστό τετραήμερο στη παραλία των Σοφτάδωνκάτω από τον καυτό ήλιο παρέα με μουσική, ΚΕO και φαγητό. ToKingofKite 2021 αποτελεί τοτέλειο άλλοθι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης καιενδιαφερόντων για μια απολαυστική απόδραση στη παραλία.

Ηλίας Μαντοβάνης (διοργανωτής KingofKite): «Είμαστε ευλογημένοι»

«Η Κύπρος είναι ιδανικός προορισμός για kitesurfing. Έχουμε τον αέρα, τη θάλασσα,ηλιοφάνεια και ψηλές θερμοκρασίες τις πιο πολλές μέρες του χρόνου. Είμαστε ευλογημένοι. Ήδηπολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο για Kitesurfing. Εάν επενδύσουμε στο σπορ, τα οφέλη για τοντουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλα. Πέραν των άλλων, πρόκειται για ένα σχετικά ακριβόσπορ, αφού ένα σετ εξοπλισμού κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ. Και ένας αθλητής αγώνων δενπεριορίζεται σε ένα σετ» εξηγεί ο πολύπειρος εκπαιδευτής και διοργανωτής του KingofKite,Ηλίας Μαντοβάνης. «Όταν το 2013 διοργανώσαμε το πρώτο KingofKite η ανταπόκριση αθλητώνκαι θεατών ήταν πέραν του αναμενόμενου. Στόχος εξ αρχής ήταν να φέρουμε κάποιουςεπαγγελματίες αθλητές, ώστε μέσα από την τριβή μαζί τους ν’ ανέβει το επίπεδο των Κύπριωναθλητών».

Σχετικά με το μέλλον του KingofKite, ο Ηλίας Μαντοβάνη δεν κρύβει πως όραμά του είναι ηανάπτυξη της διοργάνωσης ως η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, φτάνοντάς την στο επίπεδοαντίστοιχων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ασία. Πρόκειται για ένα σπορ πουαναπτύσσεται παγκοσμίως. Να αναφέρουμε επίσης ότι το άθλημα θα κάνει την είσοδο του στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ήδη συναντάται σε παγκόσμιους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη 5 Αυγούστου

  • 10:00-19:00 Εγγραφές Αθλητών
  • 19:30 ΕνημέρωσηΑθλητών Slalom/Freestyle/Big Air
  • 15:00 Επίδειξη από τον LoukaPitot

Παρασκευή 6 Αυγούστου

  • 13:00 ΑγωναςSLALOMFoil
  • 15:00 Αγώνας Freestyle ως οι Τετάρτη τελικοί

Σάββατο 7 Αυγούστου

  • 13:00 Αγώνας SlalomFoil
  • 14:30 Αγώνας Slalom Γυναικών
  • 15:00 Αγώνας SlalomSurfboard Ανδρών
  • 15:30 Αγώνας Slalom Ανδρών
  • 16:00 Αγώνας Freestyle Ημιτελικό Γυναικών
  • 16:30 Αγώνας Freestyle Ημιτελικό Ανδρών
  • 17:00 Αγώνας Freestyle Τελικό Γυναικών
  • 17:30 Αγώνας Freestyle Τελικό Ανδρών
  • 18:00 BEACHPARTY!

Κυριακή 8 Αυγούστου

  • 14:00 Αγώνας BigAir
  • 17:00 ΑγωναςJuniors
  • 18:30 Απονομή Επάθλων

* για τυχών αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και για όλες τις ενημερώσεις παρακαλούμε επισκεφθείτε την

ιστοσελίδα του eventhttps://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite και τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook:

https://fb.me/e/R0RHANs7

Περισσότερες πληροφορίες

Website: http://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite

Facebook: https://fb.me/e/R0RHANs7

Send this to a friend