Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απολογήσου Πανιερώτατε…
Απολογήσου Πανιερώτατε…

Απολογήσου Πανιερώτατε…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε απολογία κάλεσε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο σε σχέση με την υπόθεση βιασμού, για την οποία κατηγορείται. Σήμερα (28/7) η κατηγορούσα αρχή ολοκλήρωσε την υπόθεσή της με την κατάθεση και των τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας και το κακουργιοδικείο, μ’ ενδιάμεση απόφασή του, έκρινε πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του 83χρονου πρώην ιεράρχη, τον οποίο κάλεσε σε απολογία.

Αύριο Πέμπτη (29/7), το πρωί, ο δικηγόρος του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, θ’ ανακοινώσει στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης του θα παρουσιάσει την απολογία του, είτε μέσω ανώμοτης δήλωσης από το εδώλιο του κατηγορουμένου, είτε μέσω ένορκης κατάθεσης από το εδώλιο του μάρτυρα. Εφόσον επιλέξει την πρώτη περίπτωση, τότε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δεν θα έχει το δικαίωμα να τον αντεξετάσει.

Σε περίπτωση, όμως, που επιλέξει ν’ απολογηθεί μέσω ένορκης κατάθεσης (σενάριο απομακρυσμένο λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην ομιλία), τότε η κατηγορούσα αρχή θα έχει το δικαίωμα ν’ αντεξετάσει τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατέθεσαν συνολικά εφτά μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ αυτών και η παραπονούμενη γυναίκα, ηλικίας σήμερα 55 χρόνων, η οποία ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου.

Το αδίκημα του βιασμού φέρεται να διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2011, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Η αντεξέταση της παραπονούμενης έγινε την περασμένη Τρίτη (27/7) και διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Ο δικηγόρος του 83χρονου κατηγορούμενου Μιχάλης Πικής υπεραμύνθηκε της αθωότητας του πελάτη του και υπέβαλε στη μάρτυρα ότι ουδέποτε έγιναν αυτά που η ίδια ισχυρίζεται εναντίον του τέως Μητροπολίτη Κιτίου.

Συνεννοούνταν ψιθυριστά

Να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το τελευταίο τριήμερο,ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος ζήτησε ορισμένες φορές να συνεννοηθεί με τον δικηγόρο του, ο οποίος τον πλησίασε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και συνεννοήθηκαν σε σχέση με την γραμμή της υπεράσπισης, έστω κι αν ο 83χρονος μιλούσε ψιθυριστά λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα στις φωνητικές του χορδές. Σε γενικές γραμμές, όμως, έδειξε ότι παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, μπόρεσε και παρακολούθησε την δικαστική διαδικασία.

 

Send this to a friend