Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δημιουργία Κέντρου Πολίτη στην Αθηένου
Δημιουργία Κέντρου Πολίτη στην Αθηένου

Δημιουργία Κέντρου Πολίτη στην Αθηένου

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς είχε σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο για συζήτηση του θέματος δημιουργίας Κέντρου Πολίτη στην Αθηένου, για υποβοήθηση των κατοίκων, ώστε να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στα αστικά κέντρα για εξυπηρέτηση.

Ο Δήμαρχος ανέφερε στον κ. Υπουργό ότι για την Αθηένου, με το 80% της ιδιοκτησίας της γης της κατεχόμενο, τη δίοδο από Πυρόϊ προς Λευκωσία κλειστή από το 1974 και τα τόσα άλλα δεινά που έφερε η εισβολή και κατοχή, είναι μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία για να μεταβούν οι κάτοικοι στα μεγάλα αστικά κέντρα για εξυπηρέτηση και εξασφάλιση των υπηρεσιών που παρέχονται από τα Κέντρα αυτά. Η δημιουργία του Κέντρου Πολίτη θα δείξει στους Αθηενίτες ότι, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα της τούρκικης εισβολής, το Κράτος δεν τους ξεχνά και τους παρέχει τα απαραίτητα για καλύτερη διαβίωση. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος, για υποβοήθηση της δημιουργίας του Κέντρου, είναι έτοιμος να διαθέσει κτίριο ο ίδιος, ώστε να μην χρειάζεται η Κυβέρνηση να πληρώνει ενοίκια.

Ο κ. Υπουργός ήταν πολύ θετικός στο αίτημα και έδωσε οδηγίες στον υπεύθυνο Λειτουργό των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών να έχει τις προσεχείς μέρες συνάντηση στην Αθηένου με τον Δήμαρχο, να επιθεωρήσει τον χώρο λειτουργίας του Κέντρου και να του υποβάλει έκθεση, με σκοπό το συντομότερο να προωθηθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για δημιουργία του Κέντρου Πολίτη στην Αθηένου μέσα στο 2022.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την κατανόηση που επέδειξε.

Send this to a friend