Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε παιδιά πυρόπληκτων περιοχών οργάνωσε η ΕΠΕΠ Λάρνακας
Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε παιδιά πυρόπληκτων περιοχών οργάνωσε η ΕΠΕΠ Λάρνακας

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε παιδιά πυρόπληκτων περιοχών οργάνωσε η ΕΠΕΠ Λάρνακας

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες στα παιδιά των πυρόπληκτων Κοινοτήτων Μελίνης, Οδού, Οράς και Αγίων Βαβατσινιάς, διοργάνωσε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Λάρνακας (ΕΠΕΠ) η οποία επισκέφθηκε τις συγκεκριμένες περιοχές.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ψυχολόγος, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η στήριξη και η αλληλεγγύη γενικά στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, ειδικότερα όμως στα παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφής που προκάλεσε η πυρκαγιά, προσφέροντας ψυχαγωγία και απασχόληση μέσα από παιδαγωγικά παιχνίδια και καλλιτεχνικές δραστηριότητες».

Προστίθεται ότι «τα παιδάκια εξέφρασαν την αγωνία και το άγχος που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν από την πυρκαγιά. Αίτημα τους είναι να φύγει η μαυρίλα που περιστοιχίζει τα χωριά τους και το συντομότερο να γίνουν όλα όπως πριν, ενώ ζήτησαν περισσότερους χώρους για να παίζουν και να μην μετακινούνται σε άλλα χωριά για να πηγαίνουν σχολείο».

Σε συνομιλία που είχαν τα μέλη της ΕΠΕΠ Λάρνακας «με τους γονείς εκφράστηκε η αγωνία που βίωσαν για να γλιτώσουν από τις φωτιές, τις καταστροφές στις περιουσίες τους αλλά και το αίτημα για άμεση παραχώρηση των αποζημιώσεων, ώστε να καταφέρουν να αρχίσουν τις επιδιορθώσεις και την δημιουργία ξανά των φυτειών τους και των άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων».

Ανέφεραν ακόμα ότι «πρέπει άμεσα να μετακινηθούν τα μπάζα και να ληφθούν μέτρα για προστασία του περιβάλλοντος πριν αρχίσουν οι βροχές».

Η ΕΠΕΠ Λάρνακας «θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε άμεσα και σε τακτική βάση να βρίσκεται ψυχολόγος κοντά στα παιδιά, αλλά και για να αντιμετωπιστούν θέματα όπως η δημιουργία παιχνιδότοπων, χώρων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών ή τοποθέτησης παιχνιδιών σε υφιστάμενα πάρκα».

Send this to a friend