Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ “Φως” στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Ρένου Ανδρέου
“Φως” στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Ρένου Ανδρέου

“Φως” στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Ρένου Ανδρέου

Μια πτυχή του φιλανθρωπικού έργου  του αποβιώσαντα Ρένου Ανδρέου έφερε στο φως ο Αρτέμης Αρτεμίου ο οποίος και μίλησε στο Larnakaonline για την εμπειρία του.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία McDonalds Cyprus συμμετέχει στο φιλανθρωπικό παγκόσμιο δίκτυο RMHC για παθόντα παιδιά το οποίο και «τρέχει» κάθε εταιρεία McDonalds σε τοπικό επίπεδο.

Το  εν λόγω πρόγραμμα έχει πολλές δράσεις στήριξης οικογενειών για εύκολη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Οι 3 σημαντικότερες είναι:

• Παροχή σπιτιών ή δωματίων σε οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να ταξιδέψουν λογω ιατρικής ανάγκης του παιδιού τους
• Παροχή δωματίων εντός των νοσοκομείων
• Κινητές μονάδες για παροχή ιατρικής φροντίδα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Αυτό το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον κύριο Αρτεμίου, δεν λειτουργούσε στην Κύπρο, στην πλήρη του έκταση μέχρι και το 2018 και πολλές οικογένειες δεν γνώριζαν τις ευκολίες που μπορούσαν να έχουν μέσω του προγράμματος. Με προσωπικές ενέργειες ο Ρένος Ανδρέου φρόντισε ώστε το πρόγραμμα να δημοσιοποιηθεί ώστε να το γνωρίζουν οι Κύπριοι γονείς που τα παιδιά τους χρειάζονται θεραπεία αλλά και να γίνει και στη χώρα μας κάτι αντίστοιχο με το εξωτερικό.

Το όλο πρόγραμμα είχε τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες σε κάθε χώρα γεγονός που δυσκόλευε τους γονείς. Όταν έμαθε όμως ο Ρένος Ανδρέου ότι δύο Κύπριοι ήθελαν να συμμετέχουν στο όλο πρόγραμμα στη Γερμανία για θεραπείες των παιδιών τους, επικοινώνησε με το άτομο που το χειριζόταν ενδιαφερόμενος ο ίδιος αυτοπροσώπως και κίνησε τις διαδικασίες.

Όπως μας ειπώθηκε από τον κύριο Αρτεμίου, αν δεν ήταν ο Ρένος Ανδρέου δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Με την παρέμβαση του άνοιξε ο δρόμος για πολλούς Κυπρίους.

Την ίδια στιγμή, κατάφερε να πάρει σάρκα και οστά ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και στην Κύπρο και μάλιστα κοντά στο Μακάριο Νοσοκομείο. Η γραφειοκρατία ήταν μεγάλη αλλά με δικές του προσπάθειες το όλο έργο καρποφόρησε και θα παραδοθεί σύντομα.

Ποιος ήταν ο Ρένος Ανδρέου

Γεννημένος στο χωριό Αγγλισίδες της επαρχίας Λάρνακας, ο Ρένος Ανδρέου μετέβη το 1976 για σπουδές στην Αγγλία, τις οποίες εγκατέλειψε για να εισέλθει στον τομέα των εστιατορίων του Birmingham. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Το 1981 μετακόμισε σε ιδιόκτητο εστιατόριο στο Coventry και σύντομα άνοιξε και δεύτερο.

Το 1992 ήταν η χρονιά της μεγάλης απόφασης για επιστροφή στην Κύπρο, όπου τέσσερα χρόνια μετά ίδρυσαν, μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη, τη Family Restaurants Andreou. Την εταιρεία, που το 1997 έφερε στην κυπριακή αγορά τα McDonald’s, μετά από αδειοδότηση την οποία εξασφάλισε ο Μιχάλης.

Ο Ρένος Ανδρέου διακρινόταν για τα αλτρουιστικά του αισθήματα, αλλά και για την αγάπη του για προσφορά, η οποία κατέστησε την εταιρεία του από τις ηγέτιδες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω και του φιλανθρωπικού ιδρύματος της McDonald’s, RMHC.

Ξεχώριζε για την εντιμότητα, την προσήνεια, το πάθος του για τη δουλειά και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι οποίοι αντάμειβαν και ανταμείβουν καθημερινώς την McDonald’s Κύπρου με την επιλογή των εστιατορίων της.

Ο θανών είχε ενεργό ανάμειξη και στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, έχοντας διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΕΚ Λαρνάκας, του οποίου ήταν διαχρονικός υποστηρικτής και χορηγός του.

 

Send this to a friend