Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Κακουργιοδικείο ο 67χρονος από τον Αρακαπά
Στο Κακουργιοδικείο ο 67χρονος από τον Αρακαπά

Στο Κακουργιοδικείο ο 67χρονος από τον Αρακαπά

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ο 67χρονος, από τον Αρακαπά, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση με διάταγμα του δικαστηρίου σχετικά με την πρόκληση της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου σε ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, η οποία στοίχησε τη ζωή σε τέσσερις Αιγύπτιους εργάτες στην Οδού, προκαλώντας ταυτόχρονα τεράστιες ζημιές σε περιουσίες, καλλιέργειες και στο φυσικό περιβάλλον της γύρω περιοχής.

Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το περιβόλι του υπόπτου, στον Αρακαπά. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 67χρονος είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη ως προς την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς. Η υπόθεση του 67χρονου ορίστηκε για πρώτη δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 6 ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ, παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stoplist, ενώ θα παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό. Αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν φωτιά σε φυτείες και άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο. Θυμίζουμε, ότι από την τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά προκλήθηκαν φοβερές ζημιές σε σπίτια, υποστατικά, οχήματα, καλλιέργειες και στο φυσικό περιβάλλον των κοινοτήτων Αρακαπά, Επταγώνιας, Οδού, Οράς, Μελίνης, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς.

Send this to a friend