Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένα εμπορικό κέντρο φιλικό προς τις οικογένειες
Ένα εμπορικό κέντρο φιλικό προς τις οικογένειες

Ένα εμπορικό κέντρο φιλικό προς τις οικογένειες

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώνονται σιγά – σιγά τα διάφορα έργα υποδομής στο κέντρο της Λάρνακας, τα οποία αφορούν ανάπλαση δρόμων, πεζοδρομίων, δημιουργία πλακόστρωτων πλατειών και άλλα έργα για διευκόλυνση ΑμεΑ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της οδού Αγίου Λαζάρου, ενώ απέμεινε ένα μικρό μέρος του δρόμου, στο οποίο γίνονται ακόμα  ορισμένες εργασίες. Ολοκληρώθηκαν, επίσης, οι εργασίες σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά κι Εσκί Τσιαρσί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ολοκληρωθείκαι η νέα πλατεία στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, πλησίον του μουσουλμανικού τεμένους. Εκεί γίνεται αναβάθμιση του χώρου γύρω από τον μιναρέ, ένα έργο που, όπως εξήγησε ο κ.Βύρας, είναι αρκετά δύσκολο λόγω της διαμόρφωσης του πλακόστρωτου.

Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η Α΄ φάση πλακόστρωτων και πεζοδρομοποίησης του κέντρου της Λάρνακας, ενώ μεταγενέστερα έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν ακόμα δύο παρόμοιες φάσεις. «Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι σε λίγα χρόνια το κέντρο της πόλης μας να γίνει φιλικό προς τις οικογένειες, προς τις μητέρες με βρέφη και κυρίως για τα ΑμεΑ, ιδανικό για περπάτημα, για ψώνια και γενικά φιλικό τόσο για τους Λαρνακείς, όσο και για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους», σημείωσε ο Α. Βύρας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας επισήμανε ότι τα έργα αυτά έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθότι θα πρέπει να συντονιστούν όλες οι κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, το Τμήμα Υδάτων καιτο Συμβούλιο Αποχετεύσεων.

«Αυτού του είδους τα έργα είναι δύσκολα, διότι εκτελούνται σε περιοχές όπου λειτουργούν επιχειρήσεις, καταστήματα κι εστιατόρια, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει συνεχώς έγνοια ώστε να επηρεάζονται όσο το δυνατό σε μικρότερο βαθμό οισυμπολίτες μας», πρόσθεσε ο κ.Βύρας. Τα έργα ανάπλασης δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών κόστισαν περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Οι πόροι που λαμβάνει ο Δήμος Λάρνακας για κατασκευή των συγκεκριμένων έργων είναι από ευρωπαϊκά ταμεία, από αντισταθμιστικά έργα που έχουν δοθεί (δύο εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από το MetropolisMall) καθώς και από άλλους πόρους.

Τα υπό αναφορά έργα, σε συνδυασμό με την επικείμενη παράδοση της νέας δημοτικής αγοράς μέχρι το φθινόπωρο, πιστεύεται ότι θ’ αλλάξουν εντελώς την όψη του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας. Μελλοντικά προγραμματίζεται η ανάπλαση και η ενοποίηση των πλατειών Αλκής και Ακρόπολης και η πλήρης πλακόστρωση των εμπορικών οδών Ερμού και Ζήνωνος Κιτιέως.

 

Send this to a friend