Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εκκρεμούν άλλα 6 εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής
Εκκρεμούν άλλα 6 εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής

Εκκρεμούν άλλα 6 εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της Κυριακής

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης σε σχέση με τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στη Λευκωσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών και εξετάσεων της ανακριτικής ομάδας που ορίστηκε από την πρώτη στιγμή από τον Αρχηγό Αστυνομίας για διερεύνηση των επεισοδίων στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου και του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» την περασμένη Κυριακή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ ακόμα δύο πρόσωπα που καταζητούνταν με δικαστικά εντάλματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 14.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Κωνσταντίνου είπε ότι εναντίον των δύο συλληφθέντων διερευνώνται αδικήματα της διέγερσης προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, παράνομης συνάθροισης, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, οχλαγωγίας, προξένησης βλάβης σε μηχανήματα, εμπρησμού, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και παράνομης εισόδου- Συγκρότημα ΔΙΑΣ.

«Επίσης, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν άλλα έξι εντάλματα σύλληψης. Επιπρόσθετα, από το οπτικό και μαρτυρικό υλικό που λαμβάνει και εξετάζει συνεχώς η ενισχυμένη ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, που ειδικά ορίστηκε γι’ αυτό τον σκοπό από τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, απομονώνονται συνεχώς φωτογραφίες υπόπτων προσώπων, οι οποίες αποστέλλονται ακολούθως στον Κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας για δημοσιοποίηση», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, στα ΜΚΔ της Αστυνομίας βρίσκονται αναρτημένες περίπου 30 φωτογραφίες υπόπτων προσώπων για αναγνώριση και ταυτοποίηση.

«Ως εκ τούτου, απευθύνουμε εκ νέου έκκληση προς οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παρέχουν σχετικές πληροφορίες (ανώνυμα) μέσω της κατηγορίας εγκλήματος στο application της Αστυνομίας Κύπρου, αλλά και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας», σημείωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες της Αστυνομίας και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και ένταση για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων προσώπων, τα οποία φαίνονται να έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε ξανά αυστηρότατες οδηγίες για σύλληψη μέχρι και του τελευταίου προσώπου που συμμετείχε στα έκτροπα της Κυριακής», κατέληξε.

Send this to a friend