Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πεντάλεπτη στάση εργασίας από Ενωση Δήμων και Δήμους με σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος»
Πεντάλεπτη στάση εργασίας από Ενωση Δήμων και Δήμους με σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος»

Πεντάλεπτη στάση εργασίας από Ενωση Δήμων και Δήμους με σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος»

Πεντάλεπτη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα, ανήμερα της 47ης μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η Ενωση Δήμων Κύπρου και Δήμοι των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου με σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ενωσης Δήμων Κύπρου αναφέρεται ότι «σήμερα στις 10 το πρωί όλοι οι Δήμοι της Κύπρου και η Ένωση Δήμων Κύπρου πραγματοποίησαν πεντάλεπτη στάση εργασίας, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αδελφό Δήμο Αμμοχώστου στη διαμαρτυρία του για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στην παρουσία των Δημάρχων και μελών των Δημοτικών Συμβουλίων».

Προστίθεται ότι «έξω από τα Γραφεία των Δήμων και της Ένωσης Δήμων αναρτήθηκαν πανό με την επιγραφή «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ!», με στόχο την ενίσχυση των αγώνων του Δήμου Αμμοχώστου προς αποτροπή των τετελεσμένων στο νησί μας».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς και το προσωπικό του Δήμου, μετά από σχετικό κάλεσμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου,  τήρησαν πεντάλεπτη στάση εργασίας κρατώντας πανό με το συμβολικό μήνυμα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος».

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς ανέφερε πως «ως Δήμος και ως Αθηένου  καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και  εκφράζουμε την απαρέσκειά μας, απέναντι στις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Ταυτόχρονα διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και παράλληλα τη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα του Δήμου Αμμοχώστου».

Εξάλλου σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκάρων αναφέρει ότι «ο Δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους και το προσωπικό του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας με στάση εργασίας πέντε λεπτών».

Προστίθεται ότι «η θρασύτητα Ερντογάν συνεχίζεται» και χαρακτηρίζει «έκνομη, ανεπίτρεπτη και προκλητική την επίσκεψη του στο ψευδοκράτος. Η Διεθνής Κοινότητα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τη Διεθνή έννομη τάξη, το ψήφισμα 550-789 θα πρέπει να αντιδράσει και να βάλει φρένο επιτέλους στο Σουλτάνο κατακτητή».

Στη δική του ανακοίνωση ο Δήμος Λευκονοίκου αναφέρει πως «σήμερα ένωσε τη φωνή του με τον Δήμο Αμμοχώστου έξω από το ιδιόκτητο, προσωρινό Οίκημα του Δήμου όπου αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Αμμόχωστος».

Προστίθεται ότι «διαμαρτυρόμαστε για τις έκνομες ενέργειες του νεοσουλτάνου και των φερέφωνών του στο νησί μας. Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την κατοχή και την εισβολή της γενέθλιας γης μας».

Send this to a friend