Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας Μαζωτού
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας Μαζωτού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας Μαζωτού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δεύτερος καθαρισμός παραλίας, στο πλαίσιο της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού παραλιών “ Wish you were clean Vol II”, η οποία διοργανώνεται από την Νεολαία Οικολόγων, την Οικολογική Κίνηση Κύπρου, το Center for Social Innovation και το RESET σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Η δεύτερη δραστηριότητα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, στην παραλία Μαζωτού, στη Λάρνακα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την πανδημία.

Στον καθαρισμό παραλίας, παρευρέθηκαν σύνολο 15 άτομα, τα οποία κατάφεραν να μαζέψουν και να καταγράψουν συνολικά 133,5 Kg σκουπίδια.

Τα αποτελέσματα της καταγραφής των σκουπιδιών έδειξαν ότι το 80% των σκουπιδιών ήταν ΠΛΑΣΤΙΚΑ, κυρίως μικρά κομμάτια πλαστικού, καθώς και γυαλί, κομμάτια πολυστερίνης κ.α. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πηγή ρύπανσης είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες και η κακή διαχείριση των αποβλήτων.

Ο πρώτος σταθμός της εκστρατείας «Wish you were Clean Vol II», έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος από τους εθελοντές και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά για το υπόλοιπο της εκστρατείας. Στόχος μας οι ακόμα πιο καθαρές θάλασσες και ακτές ώστε να μπορούμε όλες και όλοι να απολαμβάνουμε το σπίτι μας που ονομάζουμε πλανήτης Γη.

Ακολουθεί ο τρίτος σταθμός της εκστρατείας «Wish you were Clean Vol II», στην παραλία Μονής στη Λεμεσό, την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 09:00πμ.

 

Send this to a friend