Home ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ Περιμένεις σύνταξη ή επίδομα; Δες ποιες αιτήσεις εξετάζονται
Περιμένεις σύνταξη ή επίδομα; Δες ποιες αιτήσεις εξετάζονται

Περιμένεις σύνταξη ή επίδομα; Δες ποιες αιτήσεις εξετάζονται

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξυπηρέτησης των πολιτών, εκδίδουν σε εβδομαδιαία βάση ανακοίνωση ως προς την ημερομηνία εξέτασης των αιτήσεων που παραλήφθηκαν και αφορούν σε Συντάξεις/Επιδόματα/Βοηθήματα.

Σημειώνεται ότι, εκκρεμεί η εξέταση των αιτήσεων που παραλήφθηκαν σε προγενέστερές ημερομηνίες, για τις οποίες ζητήθηκαν και αναμένονται πρόσθετα στοιχεία από τους αιτητές.

1. Επίδομα Ανεργίας:

  • Εξετάζονται οι αιτήσεις όσων μισθωτών τερματίστηκε η απασχόληση τους και η περίοδος ανεργίας τους άρχισε στις 14/04/2021.
  • Εξετάζονται οι περιπτώσεις όσων ήδη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας το οποίο αφορά την περίοδο ανεργίας Μαΐου – Ιουνίου 2021.

2. Πληρωμή λόγω Πλεονασμού: Εξετάζονται οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί Ιούνιο – Ιούλιο του 2020. Σημειώνεται ότι, υπάρχει αριθμός αιτήσεων που έχουν υποβληθεί πριν την πιο πάνω ημερομηνία για τις οποίες όμως δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εξέταση διότι οι εργοδότες δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

3. Επίδομα Ασθενείας: Πραγματοποιείται παγκύπρια εκστρατεία για εξέταση των αιτήσεων.

(εξετάζονται παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 17/05/2021)

4. Σύνταξη Αναπηρίας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2021, νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

5. Σύνταξη Ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 νοουμένου ότι έχουν σταλεί σε Ιατρικό Συμβούλιο.

6. Επίδομα Σωματικής Βλάβης: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2021.

7. Δευτεροβάθμιο Ιατρικό Συμβούλιο: Εξετάζονται οι ιεραρχικές προσφυγές Σεπτεμβρίου 2020.

8. Θεσμοθετημένη Σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2021.

9. Κοινωνική Σύνταξη: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις των οποίων οι αιτητές αποκτούν δικαίωμα Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021.

10. Σύνταξη Χηρείας:

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος δε λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα σύζυγος λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2021.
  • Με τη ψήφιση του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τροποποιητικού Νόμου 126(I)/2019 στις 05/08/2019, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις, από άνδρες αιτητές του 2019, του 2020 και του 2021.

11. Βοήθημα Κηδείας:

  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε σύνταξη χηρείας εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2021.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε θεσμοθετημένη σύνταξη, δεν είχε σύζυγο και το αίτημα για βοήθημα κηδείας προέρχεται από άλλο πρόσωπο που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2021.
  • Για τις περιπτώσεις όπου ο/η αποβιώσας/σα λάμβανε κοινωνική σύνταξη εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2021.
  • Για άλλες περιπτώσεις (πχ. ο/η αποβιώσας/σα ήταν/δεν ήταν συνταξιούχος και είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα δεν ήταν συνταξιούχος και δεν είχε σύζυγο, ο/η αποβιώσας/σα ήταν νεαρό άτομο, άγαμος/η, και η αίτηση προέρχεται από τον γονέα ή από τα αδέλφια του/της, ο/η αποβιώσας/σα ήταν αγνοούμενος/η) εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου 2021.

12. Επίδομα Ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαρτίου – Απριλίου 2021.

13. Βοήθημα Τοκετού: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου του 2021.

14. Επίδομα Μητρότητας:

  • Για πρώτη πληρωμή εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις μέχρι 20/04/2021.
  • Για συνεχόμενες πληρωμές εξετάζονται αιτήσεις για τις οποίες έχουν προσκομιστεί τα αναγκαία στοιχεία (πχ. δήλωση τοκετού) που παραλήφθηκαν Μάρτιο του 2021

15. Επίδομα Πατρότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Απριλίου 2021.

16. Αιτήσεις θεσμοθετημένης σύνταξης, χηρείας και ανικανότητας οι οποίες πληρώνονται με βάση τις διμερείς συμβάσεις και τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 883/04:

  • Θεσμοθετημένη Σύνταξη: Εξετάζονται οι αιτήσεις για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς, για αιτητές με ημερομηνία γεννήσεως το 1954–1957.
  • Σύνταξη Ανικανότητας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2021.
  • Σύνταξη Χηρείας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Ιουνίου 2021 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.
  • Επίδομα Ορφάνιας: Εξετάζονται οι παραληφθείσες αιτήσεις Μαΐου 2020 για τις οποίες έχουν παραληφθεί απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία, πιστοποιητικά και ασφαλιστικούς λογαριασμούς από άλλους φορείς.

17. Ποινικές Υποθέσεις: Τον Μάρτιο 2021 (τελευταία στοιχεία) εκκρεμούσαν 1300 ποινικές υποθέσεις εκ των οποίων οι 893 αφορούν εργοδότες και οι 407 αφορούν αυτοτελώς εργαζόμενους.

Send this to a friend