Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους της Ενορίας Αγίου Νικολάου
Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους της Ενορίας Αγίου Νικολάου

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με κατοίκους της Ενορίας Αγίου Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με κατοίκους της Ενορίας Αγίου Νικολάου (περιοχή περιμετρικά του Ιερού Ναού). Σημειώνεται ότι λόγω της έκτασης της Ενορίας θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με σκοπό να καλύψουν όλη την περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικής του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Κ.Β. «Μιχαλάκης Παρίδης» κατά την οποία οι κάτοικοι υπέβαλαν παράπονα, αλλά και εισηγήσεις προς στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους που παρέστησαν.

Τα θέματα που αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων αφορούσαν την κατάσταση των δρόμων και της συντήρησης πεζοδρομίων, καθαριότητας των σχαρών απορροής των όμβριων υδάτων καθώς και για το πρόβλημα που δημιουργείται με τα απορρίμματα των σκύλων σε πεζοδρόμια και ανοικτούς χώρους. Παράλληλα έγινε αναφορά στα υφιστάμενα εγκαταλειμμένα υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία χρήσουν άμεσης καθαριότητας αφού αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται εστία πολλαπλασιασμού τρωκτικών.

Ο Δήμαρχος καθώς και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν παρόντα, ανάφεραν ότι για κάποια θέματα τα οποία μπορούν να επιλυθούν άμεσα θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα. Για κάποια άλλα τα όποια χρήζουν περαιτέρω ενέργειας θα μελετηθούν και θα επιλυθούν σε εύθετο χρόνο.

Σχετικά με τα περιττώματα σκύλων, ο Δήμαρχος ανάφερε ότι ο Δήμος καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες μέσω εκστρατειών και άλλων τρόπων και επίσης τοποθετεί ειδικούς κάδους και σακουλάκια για περισυλλογή. Δυστυχώς είναι θέμα συνείδησης αφού πολλοί από τους συνδημότες μας δεν τα χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα να μην σέβονται τους υπόλοιπους και να δημιουργείται αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Send this to a friend