Home ΛΑΡΝΑΚΑ Περδίος: Εξαιρετικά δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό
Περδίος: Εξαιρετικά δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό

Περδίος: Εξαιρετικά δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον τουρισμό μας, δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είναι διαφήμιση για την Κύπρο το γεγονός ότι είμαστε αυτή την στιγμή η μόνη χώρα της Ευρώπης στο βαθύ κόκκινο.

Όσον αφορά το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών για εσωτερικό τουρισμό στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί ο Σάββας Περδίος ανέφερε πως σήμερα θα αναρτηθεί και επισήμως η λίστα με τα καταλύματα και τα τουριστικά γραφεία που θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από 15 Ιουλίου και θα τρέξει για έξι εβδομάδες.

Επίσκεψη στην οργανωμένη παραλία Αλαμινού

Ο Υφυπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στην οργανωμένη παραλία του χωριού Αλαμινού.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο Σάββας Περδίος ανέφερε πως η συγκεκριμένη παραλία έχει πάρα πολλές προοπτικές, και ανέφερε πως την επισκέφθηκε και τον Φεβρουάριο χωρίς να το ξέρει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φρίξος Χάσικος και από τότε έχουν γίνει κάποιες ενέργειες αναβάθμισης της παραλίας εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου και τομέων του Δημοσίου.

Είναι μια παραλία που ενώ η περιοχή ολόκληρη έχει πάρα πολλούς ανέμους και κύματα, εδώ λόγω και του λιμανιού που υπάρχει, είναι μια περιοχή που προφυλάσσεται από τους ανέμους, ανέφερε ο Σάββας Περδίος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν κύματα είναι αμμώδης παραλία και νομίζω ότι μπορεί να διαπρέψει.

Ο λόγος που θέλαμε να έρθουμε εδώ,, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, είναι για να δούμε τις ενέργειες αναβάθμισης που έγιναν το τελευταίο διάστημα αλλά και να ενημερώσουμε τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια και χορηγίες από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Εξέφρασε την ελπίδα πως στην επόμενη έκδοση του σχεδίου θα ενταχθεί η κοινότητα της Αλαμινού για να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερα τα κρεβατάκια τις ομπρέλες, ούτως ώστε να γίνουν αποδυτήρια αλλά και χώροι υγιεινής για τον κόσμο και για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ο κ. Περδίος είπε πως η συγκεκριμένη παραλία έτυχε χορηγίας από τον ΚΟΤ για την δημιουργία πλατφόρμας για άτομα με κινητικές δυσκολίες και είναι σε προχωρημένο στάδιο η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος, ανέφερε, «πως θα είναι μια από τις παραλίες που θα αγαπήσει πάρα πολύ ο Κύπριος». Αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες στην συγκεκριμένη παραλία.

Εξαιρετικά δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες για τον τουρισμό

Όσον αφορά την κατάσταση στον τουρισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοιού ο κ. Περδίος ανέφερε πως «αυτή την στιγμή δυσχεραίνεται η κατάσταση, ιδιαίτερα όσον αφορά την Γερμανική αγορά λόγω του ότι η Κύπρος έχει καταταγεί από το ΕCDC ως επικίνδυνη χώρα με χρώμα βαθύ κόκκινο κάτι το οποίο σημαίνει πως όσοι επιστρέφουν στην Γερμανία από την Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα». Το θετικό είναι, είπε, ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζονται καραντίνα άρα υπάρχει κάποιο παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας.

Πρέπει να πω, ανέφερε, πως οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για τον τουρισμό μας σίγουρα δεν είναι διαφήμιση για την Κύπρο το γεγονός ότι είμαστε αυτή την στιγμή η μόνο κατ ακρίβεια χώρα της Ευρώπης στο βαθύ κόκκινο. Βλέπουμε σιγά σιγά, ανέφερε, να μπαίνουν και άλλες χώρες στο κόκκινο όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία, αλλά είμαστε η μόνη χώρα είπε που βρισκόμαστε στο βαθύ κόκκινο και αυτό αναμένω πως θα έχει επίδραση στις αφίξεις από την Γερμανική αγορά και ακόμα και από άλλες αγορές.

Ανάρτηση καταλόγου για σχέδιο επιχορήγησης διακοπών εσωτερικού τουρισμού

Όσον αφορά το σχέδιο επιχορήγησης διακοπών για εσωτερικό τουρισμό στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, ο Σάββας Περδίος ανέφερε πως σήμερα θα αναρτηθεί και επισήμως η λίστα με τα καταλύματα και τα τουριστικά γραφεία που θα είναι στο σχέδιο το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από 15 Ιουλίου και θα τρέξει για έξι εβδομάδες.

Πιστεύω, είπε, πως είναι ένα σχέδιο που θα δώσει κίνητρο σε πολίτες να εμβολιαστούν, όμως είναι και ένα κίνητρο και μια βοήθεια για όσους θέλουν να πάνε διακοπές να τους βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο ανέφερε.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού επιχορηγεί το 35% του δωματίου με πρόγευμα την ημέρα με ανώτατο όριο τα 80 ευρώ.

Νομίζω, είπε, πως είναι μια εξαιρετική τιμή στο μέσο του καλοκαιριού να κάνεις διακοπές με επιχορηγημένη τιμή κατά 35% από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Επίσης, πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικό διότι θα δώσει ανάσες στα τουριστικά καταλύματα και στα ταξιδιωτικά γραφεία και από αυτό το πρόγραμμα θα βοηθηθεί και η τοπική οικονομία διότι είναι ένα πρόγραμμα που επιχορηγεί μέχρι το πρόγευμα».

Αυτό, ανέφερε, «σημαίνει ότι δίνεται μια ώθηση στον επισκέπτη να βγει από το ξενοδοχείο να πάει στην τοπική κοινότητα να φάει κάτι να αγοράσει κάτι να μην περάσει δηλαδή όλο του το χρόνο μέσα σε ένα ξενοδοχείο».

«Είναι ένα πρόγραμμα πολύπλευρο το οποίο έχει πάρα πολλές πτυχές και νομίζω θα βοηθήσει γενικότερα στο να πετύχει τους στόχους που θέλουμε. Το σχέδιο καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου», είπε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Send this to a friend