Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μετονομασία τμήματος της Λεωφόρου Αμμοχώστου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια
Μετονομασία τμήματος της Λεωφόρου Αμμοχώστου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια

Μετονομασία τμήματος της Λεωφόρου Αμμοχώστου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η τελετή μετονομασίας τμήματος της Λεωφόρου Αμμοχώστου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια. Το τμήμα αυτό πλέον φέρει συμβολικά το όνομα του αείμνηστου τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αφού ανάμεσα σε άλλα συνέδεσε το όνομα του με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού, ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας πίστευε στην προοπτική της Κύπρου για επανένωση και εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Εκ μέρους της οικογένειας Χριστόφια, απεύθυνε χαιρετισμό η σύζυγος του Έρση Χριστόφια η οποία και ευχαρίστησε τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφαση τους να μετονομάσουν μέρος της Λεωφόρου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χριστόφια αποδίδοντας έτσι τιμές στο όνομα και στο έργο του.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας στο χαιρετισμό του ανάφερε ότι κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Έτσι και η Λεωφόρος αυτή, θα είναι εδώ για να διατηρεί την ιστορία, την παρακαταθήκη, τις αξίες και τα ιδανικά, το όραμα και τη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια άσβεστη, αλλά και τη δική μας μνήμη, ζωντανή.

Send this to a friend