Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα και η Βεργίνα Λάρνακας
Στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα και η Βεργίνα Λάρνακας

Στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα και η Βεργίνα Λάρνακας

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα από τα σημαντικότερα συμβόλαια που εντάσσονται στη Β΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, το C21A, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 13 χιλιόμετρα αγωγούς δικτύου λυμάτων, έχει ολοκληρωθεί.

Η συνολική αξία του συγκεκριμένου συμβολαίου ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια, 387 χιλιάδες ευρώ. Οι εργασίες εκτελέστηκαν από την εργοληπτική εταιρεία Zemco Construction Ltd, κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού.

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρει ότι το έργο αυτό ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστέρηση, επιλύοντας οριστικά το μακροχρόνιο πρόβλημα οχληρίας που παρατηρείτο στην περιοχή λόγω των υπερχειλίσεων των λυμάτων στην Βεργίνα. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους κατοίκους της υπό αναφορά περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή που καλύπτει το συμβόλαιο C21A συνορεύει με τα όρια του Δήμου Λάρνακας στ’ ανατολικά και νότια, με την Βιομηχανική Ζώνη Λάρνακας, με τμήμα του Δήμου Αραδίππου στα βόρεια καθώς και με την γεωργική γη του Δήμου Αραδίππου στα δυτικά.

Το έργο έχει ήδη παραληφθεί από το ΣΑΛ και η περιοχή της Βεργίνας έχει συνδεθεί με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου C21A, οι εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας επικεντρώνονται πλέον στο κέντρο της Λάρνακας και συγκεκριμένα στην ενορίες Μητρόπολης και Χρυσοπολίτισσας, όπου τα έργα έχουν καθυστερήσει εξαιτίας των πολλών αρχαίων που βρίσκονται στο υπέδαφος των δρόμων.

Όσο περνά ο καιρός, οι κατασκευαστικές εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα θα προχωρούν όλο και περισσότερο πλησίον της περιοχής όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, μια περιοχή που θεωρείται ότι ήταν ο πυρήνας του αρχαίου Κιτίου κατά την αρχαιότητα.

Να σημειωθεί, ότι η ενορία Χρυσοπολίτισσας παραμένει η μοναδική ενορία της Λάρνακας που ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο κεντρικό αποχετευτικό σύστημα εξαιτίας της παρουσίας πολλών αρχαιοτήτων στο υπέδαφός της. Αρχικά θα γίνει καθαρισμός των αυλακιών από τα αρχαία και μετέπειτα θα ξεκινήσουν οι εργασίες του αποχετευτικού.

 

 

Send this to a friend