Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και η Πρέσβης της Πορτογαλίας στη Κύπρο παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα Λεύκαρα από το Υφυπουργείο Τουρισμού και την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του εξαμήνου Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Πορτογαλία.

Η εκδήλωση είχε θέμα τον τουρισμό, τις παραδοσιακές τέχνες και τη γαστρονομία.  Στα πλαίσια της εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε στο Τοπικό Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής και Αργυροχοϊας η έκθεση Ευρωπαϊκού Κεντήματος, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα εκθέματά της αποτελούν συνεισφορά των πρεσβειών 28 ευρωπαϊκών χωρών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα Λεύκαρα και Κυπρο-Πορτογαλικό γεύμα, προϊόν της συνεργασίας Πορτογάλων και Κύπριων Σεφ.

Η εκδήλωση είχε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Λευκάρων, του Συνδέσμου Κεντητριών Λευκάρων και της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας.

 

Πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά το Φεστιβάλ Πόλεων URBACT που διοργανώθηκε από τη Γραμματεία του προγράμματος και έδωσε την ευκαιρία στις πάνω από 150 ευρωπαϊκές πόλεις των 23 Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών να παρουσιάσουν τον αντίκτυπο που είχαν οι δράσεις τους, μετά από τρία χρόνια πειραματισμού, ανταλλαγής και εκμάθησης.

Ο Δήμος Αθηένου, ως Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με προοπτική προς το μέλλον, με την παρουσίαση του προγράμματος URBACT IV για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

 

Ο Δήμος Λάρνακας, διοργανώνει ποδηλατική περιδιάβαση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης σήμερα στις 6.30 το απόγευμα.

Η εναρκτήρια αυτή τελετή εντάσσεται στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής της υποδομής που υλοποιεί ο Δήμος και βασίζεται στην ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου στον τουρισμό. Την έναρξη θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας.

 

 

 

 

Send this to a friend