Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Από το 80%, στο 15% πληρότητα των ξενοδοχείων – Για τη Λάρνακα αρνητική η μη διεξαγωγή του Κατακλυσμού
Από το 80%, στο 15% πληρότητα των ξενοδοχείων – Για τη Λάρνακα αρνητική η μη διεξαγωγή του Κατακλυσμού

Από το 80%, στο 15% πληρότητα των ξενοδοχείων – Για τη Λάρνακα αρνητική η μη διεξαγωγή του Κατακλυσμού

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιστροφή στην κανονικότητα των μειωμένων πληροτήτων για τα ξενοδοχεία και τα κέντρα αναψυχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, της κατ’ εξοχήν τουριστικής επαρχίας της Κύπρου. Μετά το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού, όπου οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της επαρχίας έφθασαν κατά μέσο όρο το 80% λόγω της μαζικής άφιξης Κυπρίων επισκεπτών (σε κάποιες μονάδες ξεπέρασαν και το 80%), από χθες Τρίτη (22/6) οι πληρότητες επέστρεψαν στην «κανονικότητα» που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας, δηλαδή στο 30%-40%  για τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται αποκλειστικά με τη ρωσική αγορά και στο 10%-15% για τις μονάδες που συνεργάζονται με άλλες τουριστικές αγορές (αγγλική, σκανδιναβική κ.α.).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι τα νέα από το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να μην είναι ενθαρρυντικά, αφού δεν διαφαίνεται στο προσεχές διάστημα ν’ αλλάζει κάτι δραματικά όσον αφορά την στάση της βρετανικής κυβέρνησης σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Παράλληλα, ο κ.Τάκκας ανέφερε ότι από τις 22 Ιουνίου άνοιξε η αγορά της Τουρκίας για τους Ρώσους ταξιδιώτες με τη διενέργεια ναυλωμένων πτήσεων, την ίδια ώρα που για την περίπτωση της Κύπρου δεν υπάρχουν ακόμα ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρωσία, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών και του Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Όχι μόνο παραμένει κλειστή η αγορά της Κύπρου για τη Ρωσία όσον αφορά τις ναυλωμένες πτήσεις, αλλά ούτε οι προγραμματισμένες πτήσεις από τη χώρα αυτή δεν έχουν αυξηθεί. Αντίθετα, παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Ενώ, λοιπόν, αναμέναμε κάποια αύξηση στις προγραμματισμένες πτήσεις, αυτή την αύξηση δεν την έχουμε δει ακόμα», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου. Από την στιγμή, λοιπόν, που για το επόμενο διάστημα δεν προδιαγράφεται κάτι το ενθαρρυντικό για την τουριστική μας βιομηχανία, ο Δώρος Τάκκας επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα στήριξης του προσωπικού των ξενοδοχείων από το Υπουργείο Εργασίας, καθότι, όπως εξήγησε, σε διαφορετική περίπτωση κάποιες μονάδες θ’ αναγκαστούν να κλείσουν.

«Αυτή την στιγμή η λειτουργία των ξενοδοχείων είναι ζημιογόνα. Εάν τερματιστεί η στήριξη του προσωπικού, η ζημιά θα είναι τέτοια που κάποια ξενοδοχεία δεν θα μπορέσουν να μείνουν ανοικτά. Δυστυχώς, τα προβλήματα στον κλάδο μας εξακολουθούν να είναι πολύ σοβαρά», κατέληξε.

Κέντρα αναψυχής

—————————-

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την κίνηση που παρατηρήθηκε το τριήμερο του Κατακλυσμού στα κέντρα αναψυχής, κυρίως από τον εγχώριο τουρισμό, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου, λέγοντας πως οι πληρότητες σε ορισμένες περιοχές έφθασε το 100%.

Ο κ.Θρασυβούλου ανέφερε πως την πρωτιά είχε η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, με την Πάφο ν’ ακολουθεί. «Οι Λευκωσιάτες θεωρούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την δεύτερή τους πόλη», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη Λάρνακα, κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα, χωρίς ιδιαίτερες αυξομειώσεις. Το γεγονός ότι ούτε φέτος διοργανώθηκε στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων η γιορτή του Κατακλυσμού λόγω κορωνοιού, επηρέασε σημαντικά την κίνηση του εγχώριου τουρισμού προς τη Λάρνακα. 

 

Send this to a friend