Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Αμφότερες με κίνητρο για νίκη
Αμφότερες με κίνητρο για νίκη

Αμφότερες με κίνητρο για νίκη

Στo «ParkenStadium» της Κοπεγχάγης, Ρωσία και Δανία έχουν το κίνητρο για νίκη στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου.

**Την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνουν οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων.

***Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πρώτο κριτήριο θεωρούνται τα μεταξύ τους παιχνίδια.

 

Όμιλος Β’ Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Γκολ Βαθμοί
1. Βέλγιο 2 2 0 0 5:1 6
2. Ρωσία 2 1 0 1 1:3 3
3. Φινλανδία 2 1 0 1 1:1 3
4. Δανία 2 0 0 2 1:3 0

 

2207: Russia – Denmark 22:00 («Parken Stadium»)

Ρωσία: Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε την Τετάρτη (16/6) η Ρωσία, κερδίζοντας με 1-0 τη Φινλανδία στη «GazpromArena». Σκόρερ του μοναδικού γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ο Μίραντσουκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Σε περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει και σήμερα νικηφόρα κόντρα στη Δανία, τότε θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο για τις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αγωνιστικά νέα: Ο Μάριο Φερνάντες τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Φινλανδία μετά από πτώση και η συμμετοχή του στον σημερινό αγώνα θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη. Όπως και στον αγώνα της Τετάρτης, έτσι και σήμερα πιθανότατα τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Καραβάεβ.

Πιθανή ενδεκάδα: Σαφόνοβ, Κουζιάεβ, Ντιβέεβ, Τζίκια, Μπάρινοβ, Καραβάεβ, Οζντόεβ, Ζόμπνιν, Γκολοβίν, Μίραντσουκ, Τζιούμπα.

Η 26άδα της Ρωσίας

Τερματοφύλακες: Αντόν Σούνιν (Διναμό Μόσχας), Γιούρι Ντιούπιν (Ρουμπίν Καζάν), Ματβέι Σαφόνοβ (Κρασνοντάρ).

Αμυντικοί: Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ιγκόρ Ντιβέεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βιατσεσλάβ Καραβάεβ (Ζενίτ), Αντρέι Σιμιόνοβ (Αχμάτ Γκρόζνι), Φιόντορ Κουντρισόβ (Αντάλιασπορ), Γκεόργκι Τζίκια (Σπαρτάκ Μόσχας), Ρομάν Γιεβγκένιεβ (Διναμό Μόσχας).

Μέσοι: Ντένις Τσερίσεβ (Βαλένθια), Μαγκομέντ Οζντόεβ (Ζενίτ), Ντμίτρι Μπάρινοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ρομάν Ζόμπνιν (Σπαρτάκ Μόσχας), Αλεξάντρ Γκολοβίν (Μονακό), Γιούρι Ζιρκόβ (Ζενίτ), Ριφάτ Ζεμαλεντνίνοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντανίλ Φόμιν (Διναμό Μόσχας), Νταλέρ Κουζιάεβ (Ζενίτ), Μαξίμ Μούχιν (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντένις Μακάροβ (Ρουμπίν Καζάν), Αλεξέι Ιόνοβ (Κρασνοντάρ), Αλεξέι Μίραντσουκ (Αταλάντα).

Επιθετικοί: Αλεξάντρ Σόμπολεβ (Σπαρτάκ Μόσχας), Αντόν Ζαμπολότνι (Σότσι), Αρτσιόμ Τζιούμπα (Ζενίτ).

Δανία: Για ένα ημίχρονο η Δανία είχε κάνει πολύ αισθητή την παρουσία της στον αγώνα της Πέμπτης (17/6) με το Βέλγιο, σκοράροντας μάλιστα και από πολύ νωρίς (2′) με τον Πόουλσεν, ενώ δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει ακόμη ένα. Στην επανάληψη ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με το Βέλγιο να ανεβάζει την απόδοση του και με δύο γκολ στο 55′ και 70′ γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη. Έτσι η Δανία παρά την πολύ καλή της εμφάνιση, (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο) δεν κατάφερε να πάρει κάτι από τον συγκεκριμένο αγώνα, παραμένοντας η μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς βαθμό.

Αγωνιστικά νέα: Μοναδική απουσία αυτή του Κρίστιαν Έρικσεν λόγω του γνωστού σε όλους τραγικού συμβάντος στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Φινλανδία.

Πιθανή ενδεκάδα: Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Βέστεργκαρντ, Βας, Ντιλέινι, Χόιμπεργκ, Μέλε, Σκοβ Όλσεν, Πόουλσεν, Μπρέιθγουεϊτ.

Η 26άδα της Δανίας

Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Γιόνας Λεσλ (Μίντιλαντ), Φρέντερικ Ρένοου (Σάλκε).

Αμυντικοί: Γιόακιμ Άντερσεν (Φούλαμ), Γιάνικ Βέστεργκαρντ (Σαουθάμπτον), Σιμόν Κιάερ (Μίλαν), Γιόακιμ Μέλε (Αταλάντα), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Ματίας Γιέργκενσεν (Κοπεγχάγη), Γενς Στίγκε Λάρσεν (Ουντινέζε), Νικολάι Μπόιλεσεν (Κοπεγχάγη).

Μέσοι: Ρόμπερτ Σκοβ (Χόφενχαϊμ), Τόμας Ντιλέινι (Ντόρτμουντ), Κρίστιαν Έρικσεν (Ίντερ), Κρίστιαν Νέργκορντ (Μπρέντφορντ), Ντάνιελ Βας (Βαλένθια), Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Ματίας Γιένσεν (Μπρέντφορντ), Αντέρς Κρίστιανσεν (Μάλμε).

Επιθετικοί: Μάρτιν Μπρέιθγουεϊντ (Μπαρτσελόνα), Αντρέας Σλοβ Όλσεν (Μπολόνια), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Νις), Μίκελ Ντάμσγκορντ (Σαμπντόρια), Γιόνας Βιντ (Κοπεγχάγη), Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία), Αντρέας Κορνέλιους (Πάρμα).

Προϊστορία: Ρωσία και Δανία τα έχουν πει σε φιλικό παιχνίδι το 2012, με τους Ρώσους να είναι η ομάδα που πήρε τη νίκη.

 

29.02.12 Friendly International Δανία Ρωσία 0:2

 

****Η Ρωσία μετά τη νίκη της επί της Φινλανδίας ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον εξαρτάται από τα δικά της πόδια η πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά τη δεύτερη της ήττα στο θεσμό, η Δανία δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση μέσω δυάδας και πλέον εναποθέτει τις ελπίδες της να τερματίσει στην τρίτη θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να της δώσει την πρόκριση. Πολύ πιθανό το αμφίσκορο (Γκολ/Γκολ στο 1,94, η ψηλότερη απόδοση της αγοράς, Meridianbet).

 

REFERAFRIEND: Προτείνετε ένα φίλο σας και πάρτε μέχρι και €150 μπόνους!

 

Send this to a friend