Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείο στη Λάρνακα οδηγήθηκε χθες ο 26χρονος Αγγλοκύπριος, ο οποίος τον Αύγουστο του 2020 σκότωσε τον 64χρονο πάτερα του, προκειμένου να μην πάρει την κηδεμονία της ανήλικης αδελφής του.

Η εν λόγω οικογένεια μάλιστα απασχόλησε ξανά τις Αρχές με υποθέσεις βίας στην οικογένεια. Τελευταία υπόθεση φαίνεται πως καταχωρήθηκε το 2018 και αφορούσε οικογενειακές διαφορές.

Χθες, το Κακουργιοδικείο Λάρνακας τον καταδίκασε σε 16 χρόνια φυλάκιση, αφού κρίθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου του 2020, στο λυόμενο υποστατικό όπου διέμενε το θύμα έξω από τα Λεύκαρα. Το πτώμα εντοπίστηκε 12 μέρες αργότερα σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, αφού ο 64χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές μέρες και ως εκ τούτου η εξαφάνισή του καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

 

Σε βάθος χρόνου τοποθετείται πλέον η ανάπλαση του ιστορικού κτηρίου και η μετατροπή του σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης.

Όπως διαπιστώθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό, όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ο έπαρχος Οδυσσέας Χατζηστεφάνου κι εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Υγείας, η διαλεύκανση του ακριβούς ιδιοκτησιακού καθεστώτος αποδεικνύεται δύσκολη, αφού στη σύσκεψη παρουσιάστηκε μελέτη του Κτηματολογίου, η οποία επιβεβαιώνει ότι οι ιδιοκτήτες των κτηρίων και της γης είναι διαφορετικοί.

Τα κτήρια είναι καταγεγραμμένα ως περιουσία του κληροδοτήματος Ευανθίας Πιερίδη, ενώ η γη παραμένει ιδιοκτησία του κράτους. Ο διαχωρισμός αυτός αποτελεί νομικό εμπόδιο στη σύνταξη της σύμβασης, κάτι το οποίο καλείται να επιλύσει η Νομική Υπηρεσία.

Η εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας παρέλαβε τη μελέτη και ανέλαβε να ετοιμάσει γνωμάτευση ως προς τη διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης του διατηρητέου.

 

Παρά τις αρχικές σκέψεις για ακύρωση και της φετινής γιορτής, ο Δήμος Λάρνακας, ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμά του για τον Κατακλυσμό, το οποίο είναι τριήμερο και περιορίζεται σε αγώνες στη θάλασσα, παραδοσιακούς διαγωνισμούς και παρουσιάσεις βιβλίων.
Αυτά από τη Λάρνακα

 

 

Send this to a friend