Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Κολιού: Γιατί πρέπει να εμβολιαστείς: Η είσοδος της ινδικής μετάλλαξης κι οι μάσκες
Δρ. Κολιού: Γιατί πρέπει να εμβολιαστείς: Η είσοδος της ινδικής μετάλλαξης κι οι μάσκες

Δρ. Κολιού: Γιατί πρέπει να εμβολιαστείς: Η είσοδος της ινδικής μετάλλαξης κι οι μάσκες

Τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και τα νεότερα όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca σχολίασε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Δρ. Μαρία Κολιού.

Η Δρ. Κολιού ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα ωστόσο προβληματίζει το γεγονός ότι μειώνεται το ενδιαφέρον για εμβολιασμό, κάτι το οποίο θέτει σε κίνδυνο την θετική πορεία της Κύπρου όσον αφορά την “αποδέσμευσή” της από την πανδημία με πρώτο και κύριο φόβο την είσοδο της ινδικής μετάλλαξης στην κοινότητα.

“Να μην ξεχνούμε ότι τώρα που θα ανοίξουν και τα αεροδρόμια θα έχουμε και το ινδικό στέλεχος το οποίο απαιτεί και τις δύο δόσεις”, σημείωσε η Δρ. Κολιού και κάλεσε άπαντες να εμβολιαστούν και να μην διστάζουν.

“Είναι θέμα χρόνου να έρθει, σίγουρα θα μας έρθει” η ινδική μετάλλαξη τόνισε η Δρ. Κολιού, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά δεν θα μπορούμε να βάλουμε σε καραντίνα τους φοιτητές μας ώστε να το περιορίσουμε.

Υπογράμμισε ότι είναι πολύ μεγάλης σημασίας ο στόχος του εμβολιασμού του 65% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις του εμβολίου δίνοντας το παράδειγμα της Βρετανίας όπου λόγω του μεγάλου κενού μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, η κατάσταση επιδεινώθηκε και πάλι.

Επίσης, χωρίς το ποσοστό του 65% δεν θα μπορέσουν να αφαιρεθούν οι μάσκες, παρά τις ψηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά τη δήλωση αξιωματούχου του ΕΜΑ για το ότι μπορεί να σταματήσει η χορήγηση AstraZeneca στους άνω των 60 δεδομένου ότι υπάρχουν και αρκετά αποθέματα εμβολίων mRNA, η Δρ. Κολιού είπε ότι δεν γνωρίζει το υπόβαθρο της δήλωσής του και φαίνεται να είναι προσωπική του άποψη και όχι αξιολόγηση του ΕΜΑ.

Εξήγησε επίσης ότι τουλάχιστον όσον αφορά τα θρομβοεμβολικά επεισόδια η συχνότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες είναι χαμηλότερη αλλά δεν είναι μηδέν

Πηγή: alphanews

Send this to a friend