Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πιο αδικημένη πόλη για τις Γαλάζιες Σημαίες η Λάρνακα
Η πιο αδικημένη πόλη για τις Γαλάζιες Σημαίες η Λάρνακα

Η πιο αδικημένη πόλη για τις Γαλάζιες Σημαίες η Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εάν δεν υπήρχαν οι πετρελαιοδεξαμενές και οι εγκαταστάσεις υγραερίου σε μια έκταση περίπου τριών χιλιομέτρων στα ανατολικά παράλια της Λάρνακας, η πόλη θα είχε όλα τα εχέγγυα να διαθέτει Γαλάζιες Σημαίας σχεδόν σ’ όλο το μήκος του παραλιακού της μετώπου.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε με ικανοποίηση πως απονεμήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για τις παραλίες των Φοινικούδων, της Καστέλλας (Ψαρολίμανο) και της ακτής Μακένζυ. Παράλληλα, όμως, Γαλάζιες Σημαίες διαθέτουν η ακτή της Ορόκλινης «Γιαννάδες» και η παραλία «Φάρος», στα Περβόλια.

Μπορεί, λοιπόν, η πόλη της Λάρνακας να διαθέτει μόνο τρεις παραλίες με Γαλάζια Σημαία, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλίες είναι πολύ μεγαλύτερες σ’ έκταση σε σύγκριση με πολλές βραβευμένες παραλίες άλλων επαρχιών.

«Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται κάθε χρόνο στις παραλίες που συμμορφώθηκαν σε μια σειρά κριτηρίων, τα οποία περιλαμβάνουν την ποιότητα των νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση καθώς και την ασφάλεια και ορθή διαχείριση.

Λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του, ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει από την αρχή της εφαρμογής του στην Κύπρο, το 1997.

Ευελπιστούμε ότι με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη Λάρνακα, η πόλη θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των παραλιών της με Γαλάζια Σημαία τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

«Ημέρα για την Θάλασσα»

—————————————    

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute-CMMI) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και άλλους τοπικούς φορείς την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα μεταξύ 17-21 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για μια εκδήλωση εορτασμού της θάλασσας, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σειρά διαδραστικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και περιβαλλοντικών δράσεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους, σχετικά με την σημασία της θάλασσας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η επίσημη τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα λάβει χώρα την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στις 7μ.μ., στην πλατεία Ευρώπης, στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη και του Δήμαρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Μετά την τελετή θα πραγματοποιηθεί μίνι κρουαζιέρα για τους επισήμους στην θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend