Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με τους σωρούς κοκκινοχώματος, στην περιοχή του Λιμανιού Λάρνακας, την εκπεμπόμενη σκόνη που έχουν δημιουργήσει, αλλά και τους φόβους που εξέφρασαν περίοικοι ότι αυτό περιέχει νικέλιο που είναι επιβλαβή ουσία για τον άνθρωπο όταν εισπνέεται, ο Δήμαρχος της πόλης μας, μας ανέφερε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται στο λιμάνι, προκειμένου να αποφεύγεται η οχληρία από την φορτοεκφόρτωση τέτοιων οχληρών φορτίων.

Επίσης σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας στην παρουσία της Νατάσας Πηλείδου, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες και κατά πόσο αυτό είναι ή όχι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

«Εάν όντως αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένοι σωροί χώματος είναι επιβλαβείς, μας είπε ο Ανδρέας Βύρας δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε να φυλάγονται στην περιοχή του λιμανιού. Ούτε θα δεχθούμε στο μέλλον να γίνεται διαχείριση των οχληρών φορτίων με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα. Θέλουμε επίσημες διαβεβαιώσεις από τους αρμοδίους, ότι αυτό το χώμα δεν επηρεάζει, με οποιονδήποτε τρόπο, την υγεία των Λαρνακέων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς δημοτικού συμβουλίου».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κατήγγειλε, επίσης, ότι χωρίς προηγουμένως να τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης ο δήμος, την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε καταιγισμός παραπόνων από κατοίκους της περιοχής, ότι τα σπίτια τους γέμισαν κοκκινόχωμα.

Ο ίδιος επισκέφθηκε διάφορες κατοικίες και διαπίστωσε όντως κόκκινη σκόνη. «Ψάχνοντας το θέμα συνέχισε, διαπιστώσαμε ότι εδώ και κάποιους μήνες γίνεται μια εργασία στο λιμάνι με την εισαγωγή αυτού του χώματος που μάθαμε ότι έχει σχέση με νικέλιο.

Να σημειώσουμε, ότι μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, τη διαχείριση του λιμανιού Λάρνακας θα έχει η Αρχή Λιμένων. Ακολούθως θα περάσει στα χέρια του επενδυτή.

 

 

Send this to a friend