Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Παρουσιάστηκε ο Τσάβι Ρόκα και είπε πολλά – Σημαντικές τοποθετήσεις και από Καραπατάκη (βίντεο)
Παρουσιάστηκε ο Τσάβι Ρόκα και είπε πολλά – Σημαντικές τοποθετήσεις και από Καραπατάκη (βίντεο)

Παρουσιάστηκε ο Τσάβι Ρόκα και είπε πολλά – Σημαντικές τοποθετήσεις και από Καραπατάκη (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Τσάβι Ρόκα και του Άντρου Καραπατάκη.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Άντρος Καραπατάκης αναφέροντας:

«Όταν αναλάβαμε στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Οι τελευταίες δυο σεζόν και κυρίως η περσινή δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε. Κάναμε κι εμείς σημαντικά και σοβαρά λάθη. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν προχωράμε σε νέες κινήσεις. Ξεκινά ένα νέο πρότζεκτ με σκοπό να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Όσο είμαι εγώ οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί και διεκδικητικοί. Καμία ομάδα δεν εκπληρώνει τους στόχους της από τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Επιλέξαμε τον Τσάβι Ρόκα ως τεχνικό διευθυντή. Τον ξέρουμε και τον καλωσορίζουμε ξανά στην ΑΕΚ».

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Τσάβι Ρόκα ο Καραπατάκης είπε: «Ο Τσάβι δεν έπρεπε να φύγει την πρώτη φορά, είχα την ευκαιρία να τον φέρω πίσω και το έκανα».

Για τον προϋπολογισμό: «Θα είναι ο ίδιος με πέρσι εκτός και αν προκύψει κάτι έκτακτο».

«Έχουμε μια ομάδα με τον πέμπτο προϋπολογισμό. Για να μπορείς να ζητάς πρωτάθλημα πρέπει να έχεις προϋπολογισμό όπως έχουν οι συνδιεκδικητές σου και πρέπει να έρχονται φίλαθλοι στο γήπεδο και να γεμίζει. Όταν μου ζητάς να πω ότι πάμε για το πρωτάθλημα. Ότι έγινε στην ΑΕΚ τελευταία 7 χρόνια ειδικά πρώτα 5 κάναμε υπέρβαση. Στόχος να είμαστε μια ομάδα διεκδικητική. Η μεγαλύτερη απογοήτευση στην ΑΕΚ είναι ότι δεν έρχεται ο κόσμος που θα θέλαμε στο γήπεδο. Είμαστε η μόνη μη προσφυγική ομάδα που έχει δικό της γήπεδο. Μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο στις καφετέριες πάρα στο γήπεδο. Έγιναν λάθη κι από εμάς και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά πρέπει να γίνουν αλλαγές».

«Υπάρχει τεράστια πίεση ιδιαίτερα από μένα. Η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό και θα κάνει πρωταθλητισμό. Να μην παίζουμε με τις λέξεις».

«Δεν ξέρουμε κάτι για Τρισκόφσκι» ανέφερε ο Άντρος Καραπατάκης σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τον Σκοπιανό.

Από την πλευρά του ο Τσάβι Ρόκα είπε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκαν. Θα τα δώσω όλα και θα προσπαθήσω σκληρά για να δώσω το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε ένα νέο πρότζεκτ και να οδηγήσουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Για την πρόσληψη Καταλά: «Ο λόγος που διάλεξα Καταλά είναι ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από ότι μειονέκτηματα. Ίσως είναι άπειρος, αλλά τα ζύγισα και τον επέλεξα. Ξέρει ποια είναι η ΑΕΚ, ξέρει το πρωτάθλημα, τη χώρα, τη νοοτροπία και παρακολουθούσε συνεχώς εξελίξεις. Όταν έφυγε ήθελε να έρθει πίσω ως προπονητής. Η πίεση είναι για όλους. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

«Πρέπει να κερδίζουμε από το πρώτο παιχνίδι. Είμαι απαιτητικό άτομο και δεν αναζητώ δικαιολογίες. Μιλάω για σκληρή δουλειά πειθαρχία και αφοσίωση».

Για τον προγραμματισμό: «Θα είναι μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι. Σιγά σιγά θα δούμε πως θα προχωρήσουμε. Δεν βιαζόμαστε να πάρουμε ποδοσφαιριστή επειδή έφυγαν πολλοί παίκτες. Ψάχνουμε κάποιον ποδοσφαιριστή για να μας ενισχύσει, να έχει το κατάλληλο προφίλ»

Για το ότι έφυγε και τώρα επέστρεψε: «Οταν έφυγα ήταν γιατί χρειαζόμουν ένα διάλειμμα στην καριέρα μου. Ήταν η κατάλληλη στιγμή. Είχα πει όμως ότι εάν χρειαστεί να γυρίσω λόγω και της σχέσης με τον πρόεδρο, θα γύριζα. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος δεν ήταν στο μυαλό μου για να είμαι ειλικρινής να επιστρέψω τόσο νωρίς πίσω στην ομάδα, ήταν μια απόφαση και συναισθηματική. Μια φορά ΑΕΚ, για πάντα ΑΕΚ. Παρότι είμαι ξένος η ΑΕΚ είναι η ομάδα μου και έτσι επέστρεψα για να χτίσουμε μια καλή ομάδα και να δώσουμε τα καλύτερα. Ήταν μια πρόκληση που δεν μπορούσα να την αρνηθώ».

Για το πλάνο όσο αφορά τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Προτεραιότητα να προωθήσουμε Κυπρίους παίκτες από την Ακαδημία μας, αλλά χωρίς να τους βάλουμε πίεση. Για εμάς το αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι δεν παίζει ρόλο η ηλικία, ούτε το βιογραφικό κάποιου παίκτη. Όποιος αξίζει, παίζει».

«Θα ανακοινώσουμε την κατάλληλη στιγμή την οποιαδήποτε μεταγραφή Για περαιτέρω κινήσεις εξαρτάται από τις επιλογές που θα βρούμε στην αγορά, αλλιώς θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους νεαρούς μας παίκτες. Υπάρχουν ικανότητες υπάρχει ταλέντο αλλά θα πρέπει κι αυτοί να δείξουν επαγγελματισμό».

Για Χέφελ: «Πότε μην πεις πότε αλλά δεν είναι προτεραιότητα μας».

«Γράφτηκε επίσης για Μουνάφο αλλά δεν ήταν στη λίστα. Ριέρα ακόμα ένας παίκτης στην αγορά αλλά ποτέ δεν μίλησα με εκείνον ή τον μάνατζερ του. Ζαχαρίου είναι ένας ακόμα καλός Κύπριος παίκτης αλλά έχει συμβόλαιο. Κοιτάζουμε την αγορά αλλά δεν είμαστε τρελαμένοι να πληρώσουμε μεγάλα ποσά για να πάρουμε παίκτη».

Για το τριετές σε Άνχελ: «Μπορεί να μην μπορούμε να πληρώσουμε τα λεφτά που θέλουν αλλά μπορούμε να δώσουμε κάτι άλλο, όπως διάρκεια συμβολαίου. Δεν ανησυχώ για αξία του είναι σε καλή ηλικία και δεν πιστεύω ότι αποτελεί ρίσκο η υπογραφή τριετούς συμβολαίου μαζί του».

«Τώρα είμαι επικεντρωμένος σε μεταγραφές και υπάρχει χρόνος για ανανεώσεις».

 

Send this to a friend