Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προβληματισμός για την Exxon MobiI επικρατεί στο Δήμο Λάρνακας
Προβληματισμός για την Exxon MobiI επικρατεί στο Δήμο Λάρνακας

Προβληματισμός για την Exxon MobiI επικρατεί στο Δήμο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ανησυχεί ο Δήμος Λάρνακας, ότι η εταιρεία πετρελαιοειδών Exxon Mobil θ’ αποδειχθεί ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της για έναρξη των εργασιών αποξήλωσης των δεξαμενών της στο παραλιακό μέτωπο του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Το χρονοδιάγραμμα που αρχικά είχε τεθεί, για έναρξη των εργασιών αποξήλωσης των εγκαταστάσεων της εταιρείας τον ερχόμενο Ιούνιο, φαίνεται ότι δεν θα υλοποιηθεί, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές της Λάρνακας.

Κι ενώ από πλευράς Exxon Mobil διαφαίνεται καθυστέρηση στην αποξήλωση των πετρελαιοδεξαμενών της, αντίθετα η ΕΚΟ έχει ολοκληρώσει τις κατεδαφίσεις των δικών της δεξαμενών, ενώ ο όμιλος Πετρολίνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών αποξήλωσης.

Αρμόδια πηγή δήλωσε πως ο δήμος παρακολουθεί στενά το θέμα με την Exxon Mobil και ασκεί πιέσεις, ώστε η υπό αναφορά εταιρεία να ξεκινήσει τις αποξηλώσεις το συντομότερο δυνατό. Πάντως, μέχρι σήμερα η Exxon Mobil δεν έχει ενημερώσει επίσημα το Δήμο Λάρνακας για την ημερομηνία έναρξης των κατεδαφίσεων.

Το υγραέριο

—————– 

Παράλληλα με την αποξήλωση των πετρελαιοδεξαμενών που βρίσκονται στα παράλια της Λάρνακας, δρομολογείται και ο τερματισμός λειτουργίας των υφιστάμενων εγκαταστάσεων υγραερίου.

Μπορεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί από τον Δήμο Λάρνακας για τερματισμό της λειτουργίας των εγκαταστάσεων γκαζιού μέχρι το τέλος Ιουνίου να φαντάζει αδύνατο να υλοποιηθεί, ωστόσο στόχος πλέον των τοπικών αρχών είναι μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο να έχουν τερματίσει την λειτουργία τους όλες οι εγκαταστάσεις υγραερίου, ώστε να εκλείψει οριστικά και η επικινδυνότητα στην γύρω περιοχή.

Με δεδομένο ότι επιλύθηκε, επιτέλους, το θέμα της εκφόρτωσης του υγραερίου από τα πλοία εντός του λιμανιού Βασιλικού και παράλληλα η κοινοπραξία εταιρειών υγραερίου προγραμματίζει μέχρι τον Ιούλιο τις πρώτες δοκιμαστικές εργασίες στις νέες εγκαταστάσεις της στην περιοχή Βασιλικού, ο Δήμος Λάρνακας εκτιμά ότι ο Νοέμβριος είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για οριστικό τερματισμό των εργασιών και μετακίνησης των εταιρειών υγραερίου στο Βασιλικό.

Send this to a friend