Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Δικαίωμα στην ελπίδα και στην αισιοδοξία» έδωσε ο Ν. Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
«Δικαίωμα στην ελπίδα και στην αισιοδοξία» έδωσε ο Ν. Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

«Δικαίωμα στην ελπίδα και στην αισιοδοξία» έδωσε ο Ν. Αναστασιάδης κατά την επίσκεψη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αισιόδοξος ότι θ’ ανακάμψει το ερχόμενο καλοκαίρι η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της χθεσινής του επίσκεψης στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου προήδρευσε σύσκεψης με θέμα την ενθάρρυνση έλευσης ξένων τουριστών στην Κύπρο, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο, του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανάλυση των σχεδίων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για ανάδειξη της Κύπρου στο εξωτερικό ως ιδανικός τουριστικός προορισμός.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την άποψη ότι τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας και οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα έχουν καταστήσει την Κύπρο ανταγωνιστικό προορισμό εν μέσω πανδημίας, σε σχέση με άλλες χώρες.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ενίσχυση της εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές, με συμμετοχή της Κύπρου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στους ακόλουθους τομείς:

  • Στην αναβάθμιση τουριστικών καταλυμάτων στα ορεινά και την ύπαιθρο.
  • Στην αναβάθμιση καταλυμάτων υγείας κι ευεξίας.
  • Στην αναβάθμιση εστιατορίων τοπικής γαστρονομίας.
  • Στην δημιουργία αυθεντικών βιωματικών εμπειριών στα ορεινά και στην ύπαιθρο.

Κατά τη σύσκεψη στο αεροδρόμιο, εξετάστηκαν και τα προβλήματα που προέκυψαν στην τουριστική βιομηχανία κατά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Ο κ. Αναστασιάδης αναγνώρισε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν προκάλεσαν διαφόρων ειδών προβλήματα στον κλάδο, σημείωσε, ωστόσο, ότι τα μέτρα αυτά έχουν φέρει την Κύπρο στα υψηλότερα επίπεδα επιτυχίας αντιμετώπισης της πανδημίας, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαικές χώρες.

«Αυτή την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας θέλουμε να αξιοποιήσουμε στην βρετανική, ρωσική και σε άλλες τουριστικές αγορές, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάδειξη της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Είμαστε σ’ ένα δρόμο που οδηγεί στην ελπίδα, σε μια σημαντική ανάκαμψη της τουριστικής μας βιομηχανίας, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ατού της κυπριακής οικονομίας», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περαιτέρω, ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι κατά την σύσκεψη που έγινε στο αεροδρόμιο έχουν συζητηθεί και τρόποι προστασίας της Κύπρου από σοβαρές μεταλλάξεις του ιού, στη βάση των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας. «Πιστεύω ότι δικαιούμαστε να διατηρούμε ελπίδες και αισιοδοξία για μια καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος», κατέληξε ο Ν. Αναστασιάδης.

Ο ΠτΔ περιόδευσε στους χώρους αφίξεων, διαβατηριακού ελέγχου και ελέγχου ασφαλείας του αερολιμένα και συνομίλησε με το προσωπικό, ενώ επιθεώρησε και το εμπορικό τμήμα του αεροδρομίου, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε.

 

Send this to a friend