Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Γύρω στις 8.10 χθες βράδυ, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι, αγόρι ηλικίας 10 ετών, τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τους ιατρούς, ο μικρός υπέστη ακρωτηριασμό ονυχοφόρου φάλαγγας, τραύμα στο δείκτη, παράμεσο και παλαμιαία χώρα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 10χρονος βρισκόταν με άλλα τρία συνομήλικα του παιδιά, σε αυλή σχολείου, όπου εντόπισαν στο έδαφος μια κροτίδα.
Ακολούθως, ένα από τα παιδιά πήρε την κροτίδα, την άναψε και την έριξε απότομα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο χέρι του 10χρονου όπου και εξερράγη.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίπου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 45 ημερών, στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες και 4 βαθμούς ποινής, σε άνδρα ηλικίας 36 ετών, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, τον Μάιο του 2020.

Στην κατηγορία της οδήγησης χωρίς ασφάλεια και χωρίς κυκλοφορία δεν του επιβλήθηκε ποινή, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών στην κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.

 

Την πρόθεσή του να προκηρύξει την προσφορά για την κατασκευή της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανάρτησε από τις 14 Μαΐου στο ηλεκτρονικό Σύστημα Προσφορών (e-Procurement) πρόθεση δημοσίευσης διαγωνισμού για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, σημειώνοντας πως η εκτιμώμενη ημερομηνία δημοσίευσης του διαγωνισμού είναι η 25η Ιουνίου 2021 και ότι ο προϋπολογισμός του έργου θα ανέλθει στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γ΄ φάση του έργου καλύπτει το τμήμα από τον κυκλικό κόμβο παρά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου ανήκει στην κοινότητα Ορόκλινης, ενώ μικρό μέρος του έργου διέρχεται από τα όρια των Δήμων Λάρνακας και Λειβαδιών και της κοινότητας Πύλας.

Το κύριο οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους περίπου τριάμισι χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τέσσερεις λωρίδες κυκλοφορίας, κτιστή κεντρική διαχωριστική νησίδα, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, λωρίδες πρασίνου, φωτοελεγχόμενες διαβάσεις πεζών τύπου «Pelican», στάσεις λεωφορείων, χώρους στάθμευσης και τέσσερεις ισόπεδους κυκλικούς κόμβους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, στα πλαίσια του έργου θα κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, τρεις γέφυρες με πολλαπλή ορθογωνική διατομή, ενώ θα γίνουν εργασίες διαμόρφωσης – τοπιοτέχνησης εξόδου και διάθεσής τους στη θάλασσα.

 

Send this to a friend