Σύντομα οι αποφάσεις για την Πιαλέ Πασά (φώτο)
ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Αναμένει την έκθεση του μελετητή του έργου και θ’ αποφασίσει για την συντήρηση και τις βελτιώσεις που απαιτούνται στο χαμηλό πλάτωμα του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά ο Δήμος Λάρνακας.
Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2014, παρουσίασε τον περασμένο χειμώνα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονταν με την μετακίνηση πλακών σκυροδέματος στο παραθαλάσσιο πλάτωμα, καθώς και σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης σε αρκετά σημεία του προστατευτικού τοιχώματος από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ρωγμές, γεγονός που προκαλεί αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες περαστικούς.
Τις προηγούμενες μέρες δύτες προέβησαν σε υποθαλάσσιους ελέγχους στα θεμέλια του έργου, ενώ επιτόπου εξετάσεις πραγματοποίησε και ο μελετητής, ο οποίος σχεδίασε το έργο και είχε την επίβλεψη των κατασκευαστικών εργασιών.
Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι η έκθεση του μελετητή αναμένεται να παραδοθεί τις αμέσως προσεχείς μέρες και με βάσει το περιεχόμενό της, θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του δήμου όσον αφορά την συντήρηση που πρέπει να γίνει στο έργο και τις βελτιωτικές εργασίες που απαιτούνται, μετά τις ζημιές και τη διάβρωση που προκάλεσε η έντονη θαλασσοταραχή τον περασμένο χειμώνα.
Με βάσει το συμβόλαιο του συγκεκριμένου έργου, την ευθύνη για τις όποιες βελτιωτικές εργασίες πρέπει να γίνουν έχει ο Δήμος Λάρνακας. «Ο χρόνος έναρξης και υλοποίησης των βελτιωτικών έργων θα μπορεί να υπολογιστεί επ’ ακριβώς μόνο όταν πάρουμε στα χέρια μας την τελική έκθεση του μελετητή. Με την αξιολόγηση της έκθεσης, θα ετοιμαστούν και οι όροι των προσφορών. Θα προκηρύξουμε μια προσφορά για όλα τα έργα συντήρησης και τις βελτιώσεις που απαιτούνται στο χαμηλό πλάτωμα του παραλιακού πεζόδρομου.
Ο χρόνος υλοποίησης των έργων θα εξαρτηθεί κατά πόσο κάποιες απ’ αυτές τις εργασίες θα μπορούν ή όχι να γίνουν και κατά τους χειμερινούς μήνες», σημείωσε ο κ. Βύρας.
Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμος Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προέτρεπε το κοινό ν’ αποφεύγει τη χρήση του χαμηλού πλατώματος λόγω μεγάλης συσσώρευσης φυκιών, χαλικιών και του έντονου κυματισμού.