Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενδιαφέρον για συνέδρια στα Λεύκαρα (φώτο)
Ενδιαφέρον για συνέδρια στα Λεύκαρα (φώτο)

Ενδιαφέρον για συνέδρια στα Λεύκαρα (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με την αποπεράτωση του Συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες, οργανωμένα σύνολα και φορείς για την πραγματοποίηση συνεδρίων.

Ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε στο LarnakaOnline ότι το ενδιαφέρον για πραγματοποίηση συνεδρίων προκύπτει τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό κι εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση του νησιού το επιτρέψει, εκτιμάται ότι το πρώτο συνέδριο στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του ορεινού θερέτρου της Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.

Το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων έχει αποπερατωθεί και παραδοθεί στον δήμο. Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν μεταγενέστερα από τον ΠτΔ.

Θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα στην Κύπρο, τόσο από πλευράς υποδομών, όσο και από πλευράς τεχνολογίας. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί πέραν των 500 συνέδρων, αφού εκτός των άλλων διαθέτει και οκτώ υποστηρικτές, πλήρως εξοπλισμένες, αίθουσες για τις ανάγκες των συνεδρίων.

Το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν τα Λεύκαρα με την ανέγερση του συνεδριακού κέντρου είναι η προσέλκυση συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή.

Παράλληλα, ένα άλλο έργο που θεωρείται… αλληλένδετο με το συνεδριακό κέντρο, το οποίο κι αυτό αναμένεται να συνδράμει στην ανάπτυξη του συνεδριακού (και όχι μόνο) τουρισμού, είναι η αναπαλαίωση του παλιού ξενοδοχείου «Αγορά», στο κέντρο των Λευκάρων, το οποίο θα επαναλειτουργήσει υπό την διεύθυνση ξένου επενδυτή.

Ο κ.Σοφοκλέους δήλωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς και πως το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο ν’ ανοίξει τις πύλες του περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Με την ανέγερση του συνεδριακού κέντρου και την αναπαλαίωση και λειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά», τα Λεύκαρα θα είναι σε θέση να προσελκύσουν τουρισμό, ντόπιο και ξένο, για πολυήμερες διακοπές και όχι μόνο για μονοήμερες εξορμήσεις, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Το γεγονός αυτό πιστεύεται ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις και στις υπόλοιπες τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της πανδημίας.

Send this to a friend