Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με στόχο την ενθάρρυνση της βιώσιμης κινητικότητας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας προχώρησε στην ψηφιοποίηση και αναθεώρηση των Θεματικών Ποδηλατικών Διαδρομών. Και αυτό, διότι η πόλη και η επαρχία Λάρνακας ενδείκνυται για ποδηλασία, για σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η μορφολογία του εδάφους της, το καλό της κλίμα σχεδόν ολόχρονα και η ποικιλία που διαθέτει σε αξιοθέατα και σημεία αναφοράς.

Οι υπό αναφορά ποδηλατικές διαδρομές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΠ Λάρνακας και στην ηλεκτρονική εφαρμογή komoot, που αποτελεί δημοφιλές πρόγραμμα για ποδηλάτες.

Ο τρόπος που παρουσιάζονται οι διαδρομές είναι πολύ κατατοπιστικός και περιλαμβάνει την προτεινόμενη πορεία στον χάρτη, αποστάσεις, υψομετρικές διαφορές, βαθμό δυσκολίας, το είδος του ποδηλάτου που συνίσταται να χρησιμοποιηθεί, καθώς και τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος που η κάθε διαδρομή καλύπτει.

Αναμένει την έκθεση του μελετητή του έργου και θ’ αποφασίσει για την συντήρηση και τις βελτιώσεις που απαιτούνται στο χαμηλό πλάτωμα του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά ο Δήμος Λάρνακας.

Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2014, παρουσίασε τον περασμένο χειμώνα σοβαρά προβλήματα που σχετίζονταν με την μετακίνηση πλακών σκυροδέματος στο παραθαλάσσιο πλάτωμα, καθώς και σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης σε αρκετά σημεία του προστατευτικού τοιχώματος από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ρωγμές, γεγονός που προκαλεί αλγεινή εικόνα στους χιλιάδες περαστικούς.

Τις προηγούμενες μέρες δύτες προέβησαν σε υποθαλάσσιους ελέγχους στα θεμέλια του έργου, ενώ επιτόπου εξετάσεις πραγματοποίησε και ο μελετητής, ο οποίος σχεδίασε το έργο και είχε την επίβλεψη των κατασκευαστικών εργασιών.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι η έκθεση του μελετητή αναμένεται να παραδοθεί τις αμέσως προσεχείς μέρες και με βάσει το περιεχόμενό της, θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του δήμου, όσον αφορά την συντήρηση που πρέπει να γίνει στο έργο.

Με βάσει το συμβόλαιο του συγκεκριμένου έργου, την ευθύνη για τις όποιες βελτιωτικές εργασίες πρέπει να γίνουν έχει ο Δήμος Λάρνακας.

Send this to a friend