Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Λύσεις χρειαζόμαστε, όχι νέα προβλήματα
Λύσεις χρειαζόμαστε, όχι νέα προβλήματα

Λύσεις χρειαζόμαστε, όχι νέα προβλήματα

Παναγιώτης Τουλούρας / Υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΠΑ Λάρνακας

Εν μέσω πανδημίας άρχισε και κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου. Μια ιδιαίτερη περίοδος που λόγω των περιορισμών δεν θυμίζει προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, με συγκεντρώσεις και καθημερινές εξορμήσεις των υποψηφίων.

Έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, κόμματα και υποψήφιοι προσπαθούν να στείλουν μηνύματα στους ψηφοφόρους, να καταθέσουν προτάσεις και να προτείνουν στρατηγικές. Ωστόσο αυτό που δεν λείπει, αλλά παραμένει το ίδιο, είναι οι αντιπαραθέσεις, κυρίως διαδικτυακές αλλά και τηλεοπτικές. Πρόκειται σε αρκετές περιπτώσεις για πολιτικές συγκρούσεις, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και κυρίως χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τους πολίτες. Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες αυτή η προσπάθεια γίνεται πιο έντονη, καθώς αξιοποιείται η χαλάρωση στα μέτρα και η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα. Η πανδημία και η διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων, τα επίπεδα διαφθοράς στον τόπο μας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι ανάμεσα στα θέματα που κυριαρχούν στην προεκλογική ατζέντα.

Αυτή την περίοδο, ως υποψήφιος της Δημοκρατικής Παράταξης στην επαρχία της Λάρνακας, προσπάθησα να μην περιοριστώ στην ανάδειξη των προβλημάτων, των στρεβλώσεων και των αδυναμιών που παρουσιάζει το σημερινό πολιτικό σύστημα. Δεν περιορίστηκα στην εύκολη διαδικασία της διαπίστωσης των προβλημάτων και την επίσης εύκολη πρακτική να φορτώνουμε τις ευθύνες στους άλλους. Τέτοιες προσεγγίσεις δεν οφελούν, ούτε προσφέρουν κάτι προς την κοινωνία. Τέτοιες λογικές απορρίπτονται από τους πολίτες που κρατούν στα χέρια τους την τύχη αυτού του τόπου και με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος τους, στις 30 του μήνα, θα καθορίσουν ποιες πολιτικές δυνάμεις και ποιοι υποψήφιοι θα αναλάβουν την ευθύνη να τους εκπροσωπήσουν στα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι η Βουλή.

Όταν για παράδειγμα διαπίστωσα πως η πόλη και επαρχία της Λάρνακας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε ένα νέο αναβαθμισμένο κυπριακό μοντέλο παροχής διεθνών υπηρεσιών, δεν έμεινα μόνο στο σύνθημα, αλλά ούτε στα οφέλη που θα έχει ενδεχόμενος ρόλος της πόλης και της επαρχίας μας σε ένα τέτοιο συνδυασμό. Η συγκεκριμένη μου πρόταση για στροφή στην προσέλκυση εταιρειών και κολοσσών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας προκύπτει μέσα από τις εμπειρίες και την επαγγελματική μου ιδιότητα, ως νομικός, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο συγκεκριμένο τομέα. Η «λαβωμένη» αξιοπιστία της Κύπρου λόγω των γνωστών γεγονότων με τα χρυσά διαβατήρια μπορεί να ανακτηθεί, εάν καταρτιστεί ένα πλάνο που θα στοχεύσει στις λεγόμενες καλές επενδύσεις, που αφορούν νεοφανείς εταιρείες και επιμένω στην παροχή υπηρεσιών από κολοσσούς τεχνολογίας. Παρόμοιες είναι οι τοποθετήσεις μου και σε άλλα ζητήματα όπου μαζί με τη διαπίστωση του προβλήματος κατέθεσα και συγκεκριμένες εισηγήσεις.

Εν κατακλείδι δεν αρκεί να αναδεικνύουμε μόνο τα αρνητικά, για να αποδείξουμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να προτείνουμε εφαρμόσιμες και λειτουργικές λύσεις.

Send this to a friend