Home ΛΑΡΝΑΚΑ O Υπ. Μεταφορών εγκαινίασε το Κέντρο Πολίτη στα Λεύκαρα
O Υπ. Μεταφορών εγκαινίασε το Κέντρο Πολίτη στα Λεύκαρα

O Υπ. Μεταφορών εγκαινίασε το Κέντρο Πολίτη στα Λεύκαρα

Την πεποίθηση ότι η πολιτική για επέκταση των Κέντρων Πολίτη, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές θα συνεχιστεί, αφού αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, που αγωνίζονται να παραμείνουν στον τόπο τους, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων στα Λεύκαρα, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι το έργο «εντάσσεται στην πολιτική του Υπουργείου αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες».

Πρόσθεσε ότι «τα Κέντρα Πολίτη, που λειτουργούν κάτω από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, δημιουργήθηκαν, όπως τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, για εξυπηρέτηση των πολιτών με την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, παρέχοντας  υψηλού και ποιοτικού  επιπέδου υπηρεσίες από ένα και μόνο σημείο αλλά και με εγγύτητα προς τον τόπο διαμονής και εργασίας των πολιτών».

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, συνέχισε ο κ. Καρούσος «ακολουθώντας τη γενική πολιτική του κράτους για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποίησαν το υφιστάμενο ταχυδρομικό δίκτυο και προχώρησαν από το 2015 μέχρι και σήμερα στη λειτουργία Κέντρων Πολίτη, σε επτά Ταχυδρομικά Γραφεία. Κέντρα του Πολίτη λειτουργούν στη Λευκωσία, στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και στην Πάφο, στον Αγρό, στην Κακοπετριά και στα Λεύκαρα, ενώ εντός του έτους αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα ένα με έδρα το Ταχυδρομικό Γραφείο Ξυλοφάγου.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «η πολιτική για επέκταση των Κέντρων Πολίτη, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές όπου τα Κυπριακά Ταχυδρομεία διατηρούν Ταχυδρομικά Γραφεία, δεν τερματίζεται εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, αφού πιστεύουμε ότι αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για ουσιαστική στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου, οι οποίοι αγωνίζονται να παραμείνουν στον τόπο τους και στερούνται των πολλαπλών επιλογών που έχουν, εκ των πραγμάτων, οι κάτοικοι των αστικών περιοχών.

Στην προσπάθεια μας αυτή, θα συνεχίσουμε να έχουμε τη συνδρομή και συνεργασία των τοπικών αρχών, η οποία συνίσταται κατά κύριο λόγο στην παραχώρηση/εκμίσθωση κοινοτικών και δημοτικών υποστατικών με μακροχρόνιες συμβάσεις για συστέγαση των υφιστάμενων Ταχυδρομικών Γραφείων  και Κέντρων Πολίτη».

Αναφερόμενος στη λειτουργία του Κέντρου Πολίτη στα Λεύκαρα, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία από πέρυσι, αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έγινε κατορθωτό να εγκαινιαστεί μέχρι σήμερα, παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί μέρος της πολιτικής της Κυβέρνησης για να δημιουργήσει μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση, αποτελεσματική και κοντά στους πολίτες. Μια σύγχρονη διοίκηση, που προνοεί το σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων της κάθε γεωγραφικής περιοχής, ξεχωριστά, και η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών που ζουν σε αγροτικές περιοχές, πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες τους να λαμβάνουν τις πληροφορίες και την εξυπηρέτηση που το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει προς αυτούς».

Ο Υπουργός Μεταφορών συνεχάρη «θερμά τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, τους δύο Αναπληρωτές Διευθυντές, τους προϊσταμένους και το προσωπικό που στελεχώνει και στηρίζει τα Κέντρα Πολίτη, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα προκειμένου να παρέχουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση στο κοινό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην κοινωνία μας, ως σημείο αναφοράς, ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού».

Ταυτόχρονα ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στις νέες δράσεις και στόχους που θέτουν προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και τις οποίες το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά. Δράσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό, να μετεξελιχθούν, να πρωτοστατήσουν αξιοποιώντας, την εμπειρία τους, την εμπιστοσύνη των πολιτών, το δίκτυό τους και τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να εξακολουθήσουν να αποτελούν βασικό συντελεστή της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου».

Send this to a friend