Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Οι 5 συναυλίες που αναμένουμε για τον φετινό Ιούνιο
Οι 5 συναυλίες που αναμένουμε για τον φετινό Ιούνιο

Οι 5 συναυλίες που αναμένουμε για τον φετινό Ιούνιο

Το καλοκαίρι πλησιάζει, ο υδράργυρος ανεβαίνει σταδιακά, είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μπάνια στη θάλασσα και η καθημερινότητά μας θα αρχίσει και πάλι να χαρακτηρίζεται από μια κανονικότητα.

Αυτό που λείπει από την πιο πάνω “εξίσωση” για να ολοκληρωθεί το καλοκαιρινό σκηνικό, είναι οι συναυλίες και οι παραστάσεις σε open air χώρους και θέατρα.

Δεδομένου λοιπόν ότι πίσω μας αφήσαμε μία χρονιά που αποδείχθηκε εξαιρετικά σκοτεινή ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, όπως και τους λάτρεις των συναυλιών και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων, αρχίζουμε να ελπίζουμε σε ένα πιο φωτεινό καλοκαίρι. Και μπορεί να μην έχουμε ακόμα το “πράσινο φως” από τους επιδημιολόγους και το υπ. Υγείας για τις συναυλίες, ωστόσο οι διοργανωτές άρχισαν ήδη να ανακοινώνουν τα events τους, ενώ οι Ελλαδίτες καλλιτέχνες ετοιμάζονται για κάθοδο στο νησί!

Το Check in Cyprus συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις πιο σημαντικές live εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί ήδη. Σημειώνεται ότι οι περισσότερες σχετίζονται με συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για το 2020, όμως ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ 
«Κοίτα Γύρω» ο τίτλος της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του Γιάννη Κότσιρα. «Κοίτα Γύρω» ο τίτλος του τραγουδιού, που ήδη έχουμε αγαπήσει, από τον νέο του δίσκο σε μουσική  Χριστόφορου Γερμενή και στίχους του ίδιου.
Φέτος το καλοκαίρι, ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται όπως πάντα από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του τα τελευταία χρόνια, έρχονται να μας χαρίσουν ξεχωριστές καλοκαιρινές βραδιές με αγαπημένα τραγούδια. Με ένα πρόγραμμα, που έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να περάσουμε όμορφα και να βγούμε από τη δυσκολία των καιρών, που μας κράτησε μακριά από αυτά που αγαπάμε, ανάμεσά τους και τη μουσική.
Με το «Κοίτα Γύρω» ο αγαπημένος ερμηνευτής στέλνει το μήνυμα στον κάθε ένα από εμάς και μοιράζεται μαζί μας το γράμμα που έγραψε στα παιδιά του, στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει ο ίδιος να πει όλα αυτά από κοντά. Συμβολικό και τόσο επίκαιρο σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν φυσικά και τα καινούρια τραγούδια από την νέα δισκογραφική του δουλειά όπως τα  «Έρωτας ή τίποτα», «Καρδιά μου», «Την αμαρτία μου τη λέω».
Περιμένουμε ανυπόμονα τις πρώτες καλοκαιρινές συναυλίες και τα βράδια τα γεμάτα αγαπημένες μουσικές, που τόσο μας έχουν λείψει!
Συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Κώστας Μιχαλός: κιθάρες, Hρακλής Παχίδης: τύμπανα, Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο, Δήμητρα Μπουλούζου: φωνή/βιολί, Στρατής Καραδημητράκης /Λάμπρος Μπούνας: Επιμέλεια ήχου, Φίλιππος Τρέπας: Φωτισμοί.
>> Σάββατο, 12 Ιουνίου, Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας, Ώρα: 20:30
>> Δευτέρα, 14 Ιουνίου, Κηποθέατρο Λεμεσού, Ώρα: 20:30
>> Τρίτη 15 Ιουνίου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Ώρα: 20:00
Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα acs courier σε όλες τις πόλεις (77777040).

Γιάννης Χαρούλης
O Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Μπορεί τα φιλιά, οι αγκαλιές και ο χορός να απουσιάζουν, η ανάγκη μας όμως να ιδωθούμε ξανά, μοιάζει μεγαλύτερη από ποτέ αυτό το καλοκαίρι. Το ραντεβού μας ανανεώνεται σε ανοιχτούς χώρους και κάτω από έναστρους ουρανούς, ώστε να θυμηθούμε όλοι τη σημασία του να «είμαστε μαζί» και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη «μουσική αγκαλιά». Ας γεμίσουν λοιπόν οι αποστάσεις μεταξύ μας με τις φωνές και τα τραγούδια μας.
ΜΟΥΣΙΚΟΙ:  Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα, Μιχάλης Καλκάνης/Κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης/Κρουστά, Θανάσης Τζίνγκοβιτς/Ηλεκτρική Κιθάρα, Πάνος Τόλιος /Κρουστά, Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα,
ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Παναγιώτης Ριζόπουλος- Νίκος Κωνσταντάκης / Σχεδιασμός Ήχου, Μαρία Βενετάκη/ Σχεδιασμός Φωτισμού.
>> Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 Ιουνίου, Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, Λευκωσία, 21.00. Τηλέφωνο κρατήσεων: 99810011. Είσοδος:€25.

Φοίβος Δεληβοριάς
Ο Φοίβος Δεληβορίας και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται στην Λευκωσία στις 11 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς και στις 13 Ιουνίου στην Λεμεσό στο Δημοτικό κηποθέατρο Μάριος Τόκας. Οι παραστάσεις αυτές υπόσχονται κέφι, συμμετοχή των φίλων του και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα… Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι…. αφού στις παραστάσεις αυτές έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του και το Ελεφαντάκι, και η τρελλοπαρέα του Φοίβου και όλη η αγάπη και το μεράκι που οδήγησαν στα πρώτα αυτά παιδικά τραγούδια του μοναδικού παραμυθά – τραγουδοποιού…
>> Παρασκευή 11 Ιουνίου, Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία.
>> Κυριακή 13 Ιουνίου, Δημοτικό κηποθέατρο Μάριος Τόκας, Λεμεσός.
Ώρα Έναρξης: 7μ.μ. Εισιτήρια: €15
Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy

Μαρίζα Ρίζου
Μετά από έναν μουντό χειμώνα, τόσο διαφορετικό από όλους τους προηγούμενους, η καλύτερη πρόταση για μια ξεσηκωτική βραδιά, που θα μας κάνει να ξεχαστούμε, είναι η καλοκαιρινή συναυλία της Μαρίζας Ρίζου! Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο όπως πάντα με μεράκι, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, παλιότερα, καινούρια, πικάντικες διασκευές, πρόζα, ενέργεια, κέφι, διάδραση!
Θα ακούσετε κιθάρες, πιάνο, hammond, τζουράδες, νταούλια και διάφορα άλλα στο Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια, στο Έλα ψυχούλα μου, στο Καίγομαι και στο Ζητάτε να σας πω, αλλά βέβαια και στο Πετάω, στο Πάμε μια βόλτα, στο Είναι μικρή η ζωή, όπως και στα πιο καινούρια Κάποιος να με σύρει και Πόσο Βλάκας. Με ανοιχτή καρδιά και λαχτάρα θα απολαύσουμε μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή βραδιά ένα ξεχωριστό live την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στο Σκαλί Αγλαντζιάς
Πιάνο / Hammond / Roads / Επιμέλεια ενορχηστρώσεων: Μάρκος Χαϊδεμένος
Τύμπανα: Παναγιώτης Κωστόπουλος
Κοντραμπάσο / Synth Bass / Μελόντικα / Ρεκ: Γιώργος Μουχτάρης
Κιθάρες / Τζουρά / Φωνή: Άγγελος Αϊβάζης
Υπεύθυνος ήχου: Αγαπητός Καταξάκης & Ηλίας Καρούμπαλης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Παραγωγή: Μenta Art Events
>> Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, Σκαλί Αγλαντζιάς. Ώρα έναρξης: 20.00. Πληροφορίες: 99059257. Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα acs courier σε όλες τις πόλεις (77777040)

Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος – «Η Εποχή του Θερισμού»
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ταξιδεύουν αυτό το καλοκαίρι την «Εποχή του Θερισμού» σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η «Εποχή του Θερισμού», η νέα παράσταση της πλέον καταξιωμένης δημιουργικής ομάδας της ελληνικής μουσικής, μία παράσταση βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο τους που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και θεωρήθηκε το καλύτερο έργο τους έως τώρα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά μπροστά στο κοινό, ύστερα από το δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε.
Τα καινούργια, πολυαναμενόμενα τραγούδια τους, ήρθαν με φόρα για να μεταφέρουν το φως, τη λάμψη και την αισιοδοξία τους αλλά ταυτόχρονα και το ρεαλισμό και τα κοινωνικοπολιτικά μηνύματά τους σε μία παράξενη και σκοτεινή εποχή.
Και με όλη τη χαρά και την ανυπομονησία της επιστροφής στις live εμφανίσεις, η Νατάσσα Μποφίλιου θα τα παρουσιάσει με το μοναδικό, φλεγόμενο τρόπο της στη σκηνή, μαζί με όλες τις μεγάλες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν.
Μία συναρπαστική συναυλία, από εκείνες που μας έλειψαν πολύ, με την εγγύηση των εξαιρετικών συντελεστών της, αυτό το καλοκαίρι σε Ελλάδα και Κύπρο.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO, www.prospero.com.gr
>> Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία. Πληροφορίες: 99059257.

Send this to a friend