Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 21 Μαῒου το τελευταίο χρονοδιάγραμμα για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας;
21 Μαῒου το τελευταίο χρονοδιάγραμμα για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας;

21 Μαῒου το τελευταίο χρονοδιάγραμμα για το δρόμο Δερύνειας – Σωτήρας;

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από τις αρχές του 2021, στα τέλη Απριλίου και πλέον περί τα μέσα Μαῒου… Οι δεσμεύσεις των αρμοδίων κυβερνητικών τμημάτων για προκήρυξη των κατασκευαστικών έργων ανακατασκευής του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας συνεχίζονται, με τους δύο (άμεσα) εμπλεκόμενους δήμους, αλλά και ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου να έχουν μπουχτίσει πια από υποσχέσεις και ν’ απαιτούν επιτέλους πράξεις.

Ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η τελευταία προφορική υπόσχεση που έχει λάβει από αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα είναι πως μέχρι την 21η Μαῒου θα έχει προκηρυχθεί το σημαντικό αυτό οδικό πολεοδομικό έργο. Εξέφρασε, δε, την ευχή αυτό να είναι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που τίθεται όσον αφορά την προκήρυξη του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας.

Ο κ.Καραγιάννης υπενθύμισε πως ο Δήμος Δερύνειας έχει ήδη ολοκληρώσει την Β΄ φάση των ασφαλτοστρώσεων – επιδιορθώσεων του οδικού δικτύου εντός των δημοτικών του ορίων, ενώ σύντομα θα προκηρύξει τις προσφορές και για την Γ΄ φάση των ασφαλτοστρώσεων εντός του δήμου.

«Είναι κρίμα ένας δρόμος υψίστης σημασίας, που ενώνει δύο δήμους, να παραμένει με την υποδομή που είχε την δεκαετία του 1970, την ίδια ώρα που οι δήμοι επιδιορθώνουν τους δρόμους εντός των δικών τους ορίων», είπε με νόημα ο Άντρος Καραγιάννης, ο οποίος υπενθύμισε πως πρόκειται για δρόμο συνολικού μήκους περίπου τεσσερισήμισι χιλιομέτρων, στα όρια του οποίου λειτουργούν γυμνάσιο, δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο που εξυπηρετούν την γύρω περιοχή, η Λαϊκή Αγορά Δερύνειας, η κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών και το γήπεδο της Αναγέννησης Δερύνειας, η Βιομηχανική και η Βιοτεχνική Περιοχή Δερύνειας καθώς και η εκκλησία και ο συνοικισμός αυτοστέγασης του ακριτικού δήμου.

«Είναι πραγματικά λυπηρό, ένας δρόμος που εξυπηρετεί τόσο κόσμο, ο οποίος ενώνει την ενδοχώρα με την παραλιακή περιοχή, να βρίσκεται στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Πρέπει, επιτέλους, να ανακατασκευαστεί. Ας ελπίσουμε ότι αυτό τον μήνα θα προκηρυχθεί το έργο», κατέληξε ο Δήμαρχος Δερύνειας.

Send this to a friend