Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κοινοτάρχης Βορόκληνης: Τα άτομα με τους σκύλους θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα οι σκύλοι και όχι οι άνθρωποι
Κοινοτάρχης Βορόκληνης: Τα άτομα με τους σκύλους θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα οι σκύλοι και όχι οι άνθρωποι

Κοινοτάρχης Βορόκληνης: Τα άτομα με τους σκύλους θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα οι σκύλοι και όχι οι άνθρωποι

Αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης να απαγορεύονται οι σκύλοι στον παραλιακό πεζόδρομο και στην παραλία. 

Σε επικοινωνία που είχε το Larnakaonline με τον Κοινοτάρχη της περιοχής κο Νεόφυτο Φακοντή μας αναφέρθηκε ότι το όλο ζήτημα αφορά στη νομοθεσία που ισχύει για όλη την Κύπρο και η οποία προνοεί ότι οι σκύλοι επιτρέπονται στις παραλίες μόνο σε περιόδους όπου δεν είναι τουριστικές/ καλοκαιρινές και όπου δεν υπάρχουν λουόμενοι. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο επιτρέπεται η παρουσία σκύλων στην παραλία μόνο από τις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί.

Το χειμώνα, μάλιστα, μας τόνισε ο κος Φακοντής επιτρέπονται οι σκύλοι φτάνει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις όπως να μαζεύουν οι ιδιοκτήτες τα περιττώματα των ζώων.

Σύμφωνα με τον κο Φακοντή η νομοθεσία τροποποιήθηκε μετά από πρόταση των Οικολόγων και πλέον μόνο κατά τη χειμερινή περίοδο επιτρέπονται τα σκυλιά στις παραλίες.

Παράλληλα, ο Κοινοτάρχης μας δήλωσε ότι έχουν τοποθετηθεί 40-50 κάλαθοι με οικολογικά γάντια για την περισυλλογή των περιττωμάτων.

“Τα άτομα με τους σκύλους θεωρούν ότι έχουν προτεραιότητα οι σκύλοι και όχι οι άνθρωποι” ανέφερε ο κος Φακοντής  ο οποίος καταληκτικά ξεκαθάρισε ότι ως Κοινοτικό Συμβούλιο έχουν εκδώσει βιβλιάριο για το τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει σκύλο αφού πολλοί αφήνουν τα περιττώματα των ζώων στις παραλίες και στον πεζόδρομο χωρίς να τα μαζεύουν.

Send this to a friend