Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δύο αεροσκάφη τα οποία είχαν ως τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εξαιτίας της διακοπής των πτήσεων από και προς το Ισραήλ, το βράδυ της Τρίτης. Οι πτήσεις διακόπηκαν καθώς η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, με «βροχή» ρουκετών.

Oι πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης, προσωρινά, με στόχο την εκτέλεση της πτήσης κανονικά με την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

 

Σε κινητοποίηση τέθηκαν χθες οι αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό βάρκας, όπου επέβαινε αριθμός άτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στις 3.30 το μεσημέρι εντοπίστηκε η ξύλινη βάρκα μήκους 10 περίπου μέτρων με 40 άτομα, στην θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας και γύρω στις 3.50, εισήλθε στη περιοχή του ψαρολίμανου.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας και του Τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για περαιτέρω εξετάσεις και έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί από που ξεκίνησαν οι άτυποι μετανάστες και ποιος ήταν ο προορισμός τους.

 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο χωριό Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας με θύμα την 21χρονη Μαρία Χάρπα, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης και της κατηγορούσας αρχής, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης.

Το Κακουργιοδικείο θα ανακοινώσει στις 30 ερχόμενου Ιουνίου την απόφασή του, κατά πόσο ο 23χρονος κατηγορούμενος, αδελφός του θύματος, είναι ή όχι ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, την οποία δεν παραδέχθηκε.

Η ασύλληπτη τραγωδία που συγκλόνισε το παγκύπριο εκτυλίχθηκε στις Μαῒου του 2020, στο σπίτι της οικογένειας. Την ώρα που ο 23χρονος καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο, τύπου G3, στο σαλόνι του σπιτιού, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η βολίδα να πετύχει την αδελφή του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατέθεσαν 23 μάρτυρες κατηγορίας και τρεις μάρτυρες υπεράσπισης.

Send this to a friend