Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέες φωνές από τους αιμοκαθαρόμενους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου
Νέες φωνές από τους αιμοκαθαρόμενους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Νέες φωνές από τους αιμοκαθαρόμενους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου

Γράφει ο Βάσος Βάσου

Σε επ’ αόριστον απεργία προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν οι αιμοκαθαρόμενοι της ελεύθερης Αμμοχώστου από αύριο Τετάρτη, 12 Μαῒου, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους όπως αυτά αναφέρονται σ’ επιστολή που στάλθηκε στον ΟΚΥΠΥ.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος των αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος εκφράζει την έντονη ανησυχία των ασθενών για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, τα οποία είναι η πρόσληψη δεύτερου νεφρολόγου ώστε η μονάδα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου να στελεχώνεται και κατά τις βραδινές ώρες και τις αργίες, η αγορά νέων μηχανημάτων για βελτίωση των θεραπειών και η επέκταση της μονάδας, καθότι οι υφιστάμενοι χώροι κρίνονται ανεπαρκείς.

Ο Πρόεδρος των αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου εκφράζει φόβους πως εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα, υπάρχει το ενδεχόμενο η υφιστάμενη γιατρός της μονάδας αιμοκάθαρσης ν’ αποχωρήσει, με αποτέλεσμα η μονάδα να κλείσει.

Σήμερα, η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Αμμόχωστο εργάζεται με μόνο μία γιατρό, τις καθημερινές μέχρι τις 3.00μ.μ. Τις υπόλοιπες μέρες, Σαββατοκύριακα και αργίες, τις ανάγκες της επαρχίας καλύπτει ο επί καθήκοντι γιατρός της αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

«Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, χρειάζονται 45 λεπτά για να φτάσει ο ασθενής και να αξιολογηθεί από τον γιατρό. Μπορεί, όμως, να μην προλάβει και να πεθάνει στη διαδρομή. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθεί δεύτερος νεφρολόγος στην μονάδα αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου», τονίζει στην επιστολή του ο κ.Κέζος.

 

Send this to a friend