Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για καλύτερες μέρες επικρατεί σ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας και στη Λάρνακα με αφορμή το σημερινό «ξεκλείδωμα».

Τα πλείστα ξενοδοχεία και οι τουριστικές μονάδες της πόλης κι επαρχίας αναμένεται ν’ ανοίξουν περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ενώ η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τον Ιούλιο και μετά θα αρχίσει μια πιο ομαλή ροή κρατήσεων από ξένους τουρίστες.

Η αποκλιμάκωση των μέτρων θ’ αποτελέσει ανάσα ζωής για τους χώρους εστίασης στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, στην ακτή Μακένζι και στη Λαϊκή Γειτονιά, ενώ με την τοποθέτηση των ξαπλώστρων αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στις οργανωμένες παραλίες της πόλης λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

 

Οργανωμένη εκστρατεία καταπολέμησης των τρωκτικών ξεκίνησε στη Λάρνακα, με την τοποθέτηση δολωματικών σταθμών σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα με την παρουσία τρωκτικών, ενώ οι έλεγχοι της δημοτικής υγειονομικής υπηρεσίας γίνονται πια επί καθημερινής βάσης.

Η εκστρατεία, η οποία αναμένεται να εντατικοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γίνεται τόσο εντός της πόλης, όσο και περιμετρικά των δημοτικών ορίων. Ήδη, πέραν των δύο χιλιάδων δολωματικών σταθμών έχουν στηθεί σε διάφορες τοποθεσίες, την ίδια ώρα που οι τοπικές αρχές απευθύνουν δημόσια έκκληση προς τους δημότες όπως συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι επιπρόσθετα των ελέγχων ρουτίνας, το συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας προβαίνει τρεις φορές το χρόνο σε στοχευμένες εκστρατείες καταπολέμησης των τρωκτικών σε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές για προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λάρνακας εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, ενημερώνει γραπτώς τους εμπλεκομένους δημότες για τις ευθύνες τους και λαμβάνει δικαστικά μέτρα ή επιβάλλει εξώδικα πρόστιμα εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας προβαίνει σε εκστρατείες καθαρισμού δημόσιων και ιδιωτικών χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μια προσπάθεια ν’ αμβλυνθεί το πρόβλημα με τα τρωκτικά.

 

Send this to a friend