Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άρχισε τον πόλεμο με τα κουνούπια και ο Δήμος Λιβαδιών (φώτο)
Άρχισε τον πόλεμο με τα κουνούπια  και ο Δήμος Λιβαδιών (φώτο)

Άρχισε τον πόλεμο με τα κουνούπια και ο Δήμος Λιβαδιών (φώτο)

Ειρήνη Αντωνίου

 Ο Δήμος Λιβαδιών έχει ξεκινήσει τους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ολόκληρη την περιφέρεια του, για απάμβλυνση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης  μας δήλωσε ότι “οι έλεγχοι και  οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του δήμου, με στόχο την μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες. Ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες που είναι έκτος λειτουργίας και άλλοι χώροι όπου υπάρχουν στάσιμα νερά”.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κι επειδή οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών, ο Δήμος Λιβαδιών καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης εντόμων, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά του.

Ιδιαίτερα συστήνεται όπως οι δημότες να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια και παλιά ντεπόζιτα νερού στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί κουνουπιών”.

Send this to a friend