Home ΛΑΡΝΑΚΑ Συνεχίζουν οι εργασίες για το Αποχετευτικό
Συνεχίζουν οι εργασίες για το Αποχετευτικό

Συνεχίζουν οι εργασίες για το Αποχετευτικό

Σε περιοχές κοντά στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου επικεντρώνονται αυτό το διάστημα οι εργασίες στα πλαίσια της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας.

Μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου S9, που περιλαμβάνει τη λειτουργία του μεγάλου αντλιοστασίου όμβριων υδάτων στην ενορία Προδρόμου και τις εργασίες του αποχετευτικού στην οδό Πετράκη Κυπριανού, πλέον το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας «τρέχει» το συμβόλαιο C12A, που καλύπτει δρόμους πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού Σωτήρος.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο διευθυντής του ΣΑΛ Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, αυτή την περίοδο οι εργασίες για το C12A αφορούν διερεύνηση αρχαιολογικών ευρημάτων και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τοποθέτηση αγωγών λυμάτων και φρεατίων λυμάτων. Το υπό αναφορά συμβόλαιο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2023.

Παράλληλα, το ΣΑΛ δίνει έμφαση στην κατασκευή και λειτουργία έξι μικρών αντλιοστασίων, τα οποία στο μέλλον θα εξυπηρετήσουν περίπου το 70% του δικτύου του C12A που ήδη έχει ολοκληρωθεί. Όπως ανέφερε ο κ.Χατζηχαραλάμπους, τα έξι μικρά αντλιοστάσια θα κατασκευαστούν σε διάφορες τοποθεσίες που εμπίπτουν στην ενορία της Μητρόπολης. Το πρώτο αντλιοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο και το τελευταίο πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά την ενορία της Χρυσοπολίτισσας, το πλάνο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας είναι όπως οι εργασίες πλησίον της ομώνυμης εκκλησίας να ξεκινήσουν αρχές του 2022.

Η Γ΄ φάση

Στο μεταξύ, σ’ εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που θα καλύψει τις περιοχές δυτικά του αερολιμένα, δηλαδή τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛ δήλωσε ότι η προκήρυξη του πρώτου κατασκευαστικού συμβολαίου για την Γ΄ φάση αναμένεται εντός του 2022 και οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες της συγκεκριμένης φάσης θα ξεκινήσουν από την παραλιακή περιοχή Περβολιών και από τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού.

Send this to a friend