Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στον «αέρα» πολιτικοί γάμοι
Στον «αέρα» πολιτικοί γάμοι

Στον «αέρα» πολιτικοί γάμοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλος αριθμός πολιτικών γάμων Βρετανών υπηκόων που ήταν προγραμματισμένοι να τελεστούν στον Δήμο Αγίας Νάπας αυτό τον μήνα είναι… στον «αέρα» εξαιτίας της αβεβαιότητας που εξακολουθεί να υπάρχει όσον αφορά την δρομολόγηση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφαλίσαμε από την Πολιτιστική Υπηρεσία – Τμήμα Γάμων του Δήμου Αγίας Νάπας, η τέλεση πολιτικών γάμων ξεκίνησε, σε μικρούς αριθμούς, από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τον Μάιο είναι προγραμματισμένοι 45-50 πολιτικοί γάμοι, αρκετοί από τους οποίους, όμως, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί. Και τούτο, διότι οι γάμοι αυτοί αφορούν ζευγάρια Βρετανών, οι οποίοι είναι αβέβαιο πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο νησί μας.

Ήδη, έχουν παρατηρηθεί μετακινήσεις γάμων και αλλαγές ημερομηνιών, ορισμένοι για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ενώ κάποιοι γάμοι μετατέθηκαν για το 2022. Εκτιμάται ότι μετά τις 17 Μαϊου, οι υπεύθυνοι του Δήμου Αγίας Νάπας θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά το πρόγραμμα τέλεσης πολιτικών γάμων, αφού μέχρι τότε αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με το άνοιγμα των αιθέρων από Βρετανία προς το νησί μας.

«Η κατάσταση παραμένει ρευστή με… διάσπαρτους γάμους, γι’ αυτό και αναμένουμε το άνοιγμα των αιθέρων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε στην εφημερίδα μας αρμόδια πηγή. Εκτός, όμως, από τη Βρετανία, εν’ όψει του καλοκαιριού υπάρχει ενδιαφέρον για τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Αγίας Νάπας και από Ρωσία, Πολωνία, Ουκρανία και Ισραήλ.

Ξεπέρασε τους 1.200 ετησίως!

Ο γαμήλιος τουρισμός αποτελούσε για τον Δήμο Αγίας Νάπας… «την κότα που γεννούσε χρυσά αυγά» κατά την προ κορωνοιού εποχή. Ήταν ένα σημαντικότατο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας του δήμου, που επέφερε τεράστια κέρδη, χωρίς μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Ο Δήμος Αγίας Νάπας θεωρείτο ο πρώτος ή εκ των πρώτων δήμων παγκυπρίως στην τέλεση πολιτικών γάμων, αφού υπήρξαν χρονιές που ξεπέρασε τους 1.200 γάμους!

Send this to a friend