Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι Ρώσοι σώζουν (προς το παρών) τη Λάρνακα
Οι Ρώσοι σώζουν (προς το παρών) τη Λάρνακα

Οι Ρώσοι σώζουν (προς το παρών) τη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σωσίβιο από τη ρωσική αγορά εξασφαλίζει προς το παρών η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας, αφού από την συγκεκριμένη χώρα παρατηρείται αυτή την εποχή ικανοποιητική ροή επισκεπτών, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα δύσκολα δεδομένα που αφορούν την πανδημία.

Από τα μεγάλα ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, παραμένουν ανοικτά μόνο το Golden Bay, το Radisson Blu και το LeBay, ενώ ανοικτό είναι και το ξενοδοχείο Sun Hall στην παραλία των Φοινικούδων καθώς και κάποια μικρότερα ξενοδοχεία εντός της πόλης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Ιωάννα Φλωρεντιάδου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι τα υπόλοιπα ξενοδοχεία ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν, κάποια περί τα μέσα Μαῒου και κάποια άλλα αρχές Ιουνίου. «Πολλά θα εξαρτηθούν και από το πτητικό πρόγραμμα των ξένων τουριστικών πρακτόρων», σημείωσε η κ. Φλωρεντιάδου και πρόσθεσε:

«Φαίνεται, όμως, ότι από τις αρχές Ιουνίου θ’ αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται οι πτήσεις προς την Κύπρο και η ευχή μας είναι ν’ αυξηθούν και οι ναυλωμένες πτήσεις».

Όσον αφορά τις κρατήσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στα ξενοδοχεία της Λάρνακας, η Ιωάννα Φλωρεντιάδου είπε ότι υπάρχει ικανοποιητική ροή κρατήσεων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της εποχής, με την πλειοψηφία των κρατήσεων να προέρχεται από τη ρωσική αγορά. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Σκανδιναβία και τη Γερμανία.

Οι κρατήσεις που υπάρχουν αφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. «Όλες οι χώρες άρχισαν να δείχνουν κάποια κινητικότητα. Σίγουρα ο Ιούνιος θα είναι δύσκολος μήνας για τον τουρισμό, αλλά η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως από τον Ιούλιο και μετέπειτα θα πρέπει να περιμένουμε μια αυξημένη ροή ξένων επισκεπτών. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να πούμε με βεβαιότητα εάν το 2021 θα είναι καλύτερο από τουριστικής άποψης από το 2020, από την στιγμή που δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για το πτητικό πρόγραμμα των τουριστικών πρακτόρων. Αρχές Ιουνίου ενδεχομένως θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Προσδοκία μας, σαν ΠΑΣΥΞΕ, είναι να έχουμε τουλάχιστον το 50% της τουριστικής κίνησης που είχαμε το 2019», κατέληξε η κ. Φλωρεντιάδου.

Send this to a friend